Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin kvůli koronaviru prohloubil čtvrtletní ztrátu

ČTK
Diskuze (0)

Britský výrobce luxusních automobilů Aston Martin v prvním čtvrtletí prohloubil ztrátu před zdaněním na 119 milionů liber (3,7 miliardy Kč) ze 17,3 milionu GBP ve stejném období loni.

Příčinou je propad prodeje kvůli omezením souvisejícím s bojem proti šíření koronaviru. Vyplývá to z dnešního sdělení společnosti.

Výnosy firmě klesly téměř o 60 procent na 78,6 milionu GBP (2,4 miliardy Kč). Prodej aut se snížil o 45 procent na 578 vozů. Ztráta před zdaněním, úroky a odpisy a bez mimořádných položek činila 46,9 milionu po zisku 28,3 milionu liber v prvním čtvrtletí 2019.

Automobilka předpokládá, že situace zůstane nadále obtížná. Připravuje se proto podniknout další opatření ke snížení provozní nákladů a zaměří se i na řízení hotovosti. Firma také zrušila výhled na letošní rok, uvedla agentura Reuters.

Automobilka byla založena před více než 100 lety a její auta proslavil mimo jiné fiktivní tajný agent James Bond. Od svého vstupu na burzu v roce 2018 se ale firma potýká s problémy. Koncem ledna oznámila, že konsorcium vedené kanadským miliardářem Lawrencem Strollem v ní koupí pětinový podíl a že současní akcionáři jí poskytnou další peníze.

ČTK
Diskuze (0)

Doporučujeme