Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Rolls-Royce se rozpovídal o aktuální modelové řadě. Dočká se Cullinan sourozence?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Lídr luxusní automobilky Rolls-Royce se rozpovídal o aktuálním modelovém portfoliu značky. V brzké budoucnosti žádné výrazné kroky nechystá.

Modely Phantom, Ghost, Wraith a Dawn doplnil před časem v portfoliu automobilky Rolls-Royce sportovně-užitkový vůz jménem Cullinan. Lidr značky Torsten Müller-Ötvös nyní uvedl, že rozšíření nabízené palety neplánuje. Zatímco jiné automobilky nabízí stále více SUV, mezi zájemci o „ultraluxusní“ auta prý není dostatečná poptávka.

Když se ho zástupci britského Autocaru zeptali, zdali by Rolls-Royce mohl postavit další SUV, bez rozmýšlení odpověděl: „Ne, určitě ne. Nikdy neříkej nikdy, ale v současné době neplánujeme naši modelovou sestavu rozšiřovat,“ uvedl.

Britskou značku vyhledává absolutní světová smetánka a tak tomu má zůstat i v letech příštích. „Naší strategií je udržet se na špici průmyslu, což s sebou přináší i vysoké cenovky. Nechceme získat vyšší objemy na úkor nižší ceny,“ vysvětlil v jednom z rozhovorů.

Müller-Ötvös dále uvedl, že počáteční zájem o nové SUV Cullinan překonal veškerá očekávání, zákazníci jej dokonce označují jako brilantní auto.

V segmentu skutečně luxusních SUV zatím zájemci nemají příliš mnoho možností. Za pár let by se nabídka mohla rozrůst minimálně o jeden kousek – značka Lagonda pod křídly společnosti Aston Martin představila koncept sportovně užitkového vozu pro rok 2021. I k tomu se šéf Rolls-Royce vyjádřil: „Je to jen náčrt. Nemohu říct nic víc. Cullinan je skutečný.“

Stanislav Kolman
Diskuze (0)