Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Shanghai VW Passat Lingyu: Čínský Superb. Poznáváte jej?

Ondřej Láník
Diskuze (144)
Čínský Volkswagen včera představil nový Volkswagen Passat Lingyu, který ačkoli je v Asii žhavou novinkou, většina automobilových fanoušků ve střední Evropě bezpečně pozná.

Čínský Volkswagen včera představil nový Volkswagen Passat Lingyu, který ačkoli je v Asii žhavou novinkou, většina automobilových fanoušků ve střední Evropě bezpečně pozná.

Tisková zpráva čínského výrobce ujišťuje publikum, že jde o zcela nový produkt, vyvinutý kompletně v Číně a pro čínský trh, v rámci ofenzívy Volkswagenu v nejlidnatější zemi naší planety.

Společnost Shanghai Volkswagen vyrábí Passaty od roku 2000 a dosud na čínském trhu prodala přes 400 tisíc vozů tohoto jména. Na zcela novou vlajkovou loď této modelové řady bylo podáno přes 4000 objednávek ještě před oficiálním zahájením prodeje. Designéři nového vývojového centra SVW Design Center se snažili uzpůsobit "nový" Passat Lingyu potřebám majetných Číňanů, ale na první pohled je zřejmé, že základem pro nový model je karosérie Škody Superb, která se v Evropě prodává od roku 2001.

Nová příď ve stylu nejnovějších Volkswagenů sice vystřídala škodováckou masku, ale světlomety jsou originálu velmi blízké, podobně jako boční silueta s výrazným rozvorem. Přepracování se dočkala více zaoblená záď, která v pohledu zezadu zřejmě záměrně připomíná větší Audi A6.

Příbuznost se Superbem potvrzují základní vnější rozměry 4789 x 1765 x 1470 mm, rozvor 2803 mm i dva použité hnací agregáty: přeplňovaný čtyřválec 1.8 T (110 kW) a alternativní šestiválec 2.8 V6 (140 kW), dodávaný s automatickou převodovkou.

Podle německého týdeníku Automobilwoche je cena čtyřválcového Passatu Lingyu na čínském trhu stanovena na úrovni odpovídající 25400 Euro, šestiválec příjde na ekvivalent 31700 Euro.

Ondřej Láník
Diskuze (144)
27. 11. 2005 18:35
Re: Amortizace vývojových nákladů
hele hele hele hele.... :-)
27. 11. 2005 18:35
Re: Amortizace vývojových nákladů
Dokonalé... ;-) s tím něco uděláme :-) ;-) :yes:
27. 11. 2005 09:48
DOKONALEJ HYBRID
Celej svět hledá tu asprávnou alternativu... pak holt zas musí přijít VW a udělat PASSERBA...jo, dokonalej hybrid. Vezmí pár dobře zbroušenejch drahokamů a pořiď z nich štěpy... pak to spoj v jeden dokonalej klenot. Budou to vystavovat a říkat tomu PASSERB... hedvábnej Apoštol... posel východního úsvitu... úsvitu novejch silničních dějin. Ovšem brácho... bacha... to neznamená, že se zejtra ve svý garáži pasuješ na klenotníka... Sikorski je jen jeden... tak, jako VW. Tak bravo VW-PORSCHE, bravo H-Apoštol :yes: :yes:
27. 11. 2005 09:04
Re: PASSERB
:-) Prosím tě, nejsem nekritický vůči VW. Jsem přesvědčen, že píši realisticky. Uplácí mě jen mé přesvědčení. Vezmi si ten můj horní článek, vytiskni jej (je to má žádost, ne rozkaz ;-) ) a přečti jej za 5 let. Linoleum, dotek dokonalosti, středobod... vše co je tam napsané ti podepíši i za těch 5 let a podpis bych připojil i před pěti lety...
26. 11. 2005 20:37
Re: taková drzost
:yes: :yes: