Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda a Spojené státy? Šéf Volkswagenu vstup na americký trh vyloučil

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Předseda představenstva Volkswagen Group Herbert Diess vyloučil možnost, že by česká značka Škoda v blízké budoucnosti vstoupila na americký trh.

Diess si v poslední době dává záležet na pravidelné komunikaci prostřednictvím různých online platforem, aktivní je především na síti LinkedIn. V tomto týdnu se ovšem zúčastnil také diskuze na známé sociální síti Reddit, na níž odpovídal na dotazy jejích uživatelů.

Čelil tam také otázce, zda koncern plánuje prodávat vozy značky Škoda ve Spojených státech amerických. "V tuto chvíli si nemyslím, že Škoda do USA dorazí. Momentálně takové plány nemáme. Škoda čerstvě převzala koncernovou zodpovědnost za Indii, Rusko... A také vstupuje do nových segmentů, kapacity ve výrobě i výzkumu a vývoji jsou plně obsazeny," odpověděl Diess.

Jiná reakce se ale snad ani čekat nedala, vstup Škody na severoamerické trhy vedení Volkswagen Group v posledních letech vyloučilo už několikrát. Navíc, jak naznačil sám Diess, mladoboleslavská automobilka přebrala odpovědnost za globální platformu MQB-A0 koncernu Volkswagen na trzích v Indii, Latinské Americe, Rusku, Africe a v zemích Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN).

V souvislosti se Spojenými státy je pak zajímavá ještě Diessova odpověď na dotaz, zda Volkswagen na severoamerickém trhu opět začne nabízet vznětové motory. "Rozhodně ne. Mikrobus se blíží!," napsal šéf VW Group s odkazem na blížící se premiéru elektrického MPV ID.Buzz. Dojít k ní má 9. března.

Zvláštní reakci Diess vytáhl na dotaz, jestli VW plánuje elektrický pick-up, který by v USA konkuroval Fordu F-150 Lightning: "Dobrý nápad!," odpověděl. Že by Volkswagen tedy chystal elektrický pick-up? 

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Doporučujeme

19. 2. 2022 09:30
v USA
asi nemají zájem na litrový tříválec, dost, že na to škodovka přišla. :D
Avatar - KANKUNEN
19. 2. 2022 08:29
Re: vyhodit
Pomocník blba
19. 2. 2022 01:53
Re: Nech pre USA vyrobia...
Takových drahocenných čipu přijde nazmar... :-O
19. 2. 2022 01:50
Re: vyhodit
Sorry, ale ty seš fakt pablb. :no:
18. 2. 2022 21:39
Re: Nech pre USA vyrobia...
...stejně než tam doplujou, tak jim to cestou shoří... :-)