Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto a Kovo MB se dohodly: Tarifní mzdy porostou o 3,5 procenta

redakce AUTO.CZ
Diskuze (34)
Automobilka Škoda Auto se dohodla s odbory a dokončila kolektivní vyjednávání. Od dubna tam vzrostou tarifní mzdy o 3,5 procenta. Odbory automobilky to uvedly na svých webových stránkách.

Průměrná mzda na dělnických pozicích je ve Škodě Auto 34.000 korun. Tisíce zaměstnanců Škody minulý týden protestovaly za vyšší mzdy před budovou vedení firmy. Odbory hrozily několikadenní stávkou, pokud firma nenabídne růst mezd vyšší než tři procenta. Protestu se zúčastnili také zaměstnanci automobilky v Kvasinách a Vrchlabí.

Nová dohoda platí na 12 měsíců. Zaměstnanci ve výplatě za duben dostanou také jednorázovou platbu 4000 korun a variabilní bonus 25.000 korun. O 50 korun se navýší prémie za odpracovanou směnu navíc. Za noční směnu v takzvaném flexikontu zaměstnanci navíc dostanou 700 korun a za ranní 800 korun. Zvýší se také příspěvek na penzijní spoření nebo odměna za týmovou práci.

„V případě dobrých výsledků a naplnění očekávání se společnost Škoda Auto a.s. zavazuje k zahájení jednání o jednorázové prémii, a to cca v polovině listopadu 2015 v rámci kolektivního vyjednávání o sociálních nákladech," uvedly odbory.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (34)
25. 4. 2015 18:22
Re: Zajímavý detail
3.5 procenta je slušné.Jsou asi spokojení všichni.
25. 4. 2015 18:20
Re: Zajímavý detail
--Potěš Pán Bůh.-- Mohl by se najít někdo,kdo ti to bude neustále omílat dokola. ;-)
25. 4. 2015 18:04
Re: Zajímavý detail
V odborech nejsem. Nemusím však kvůli tomu plácat, že odbory jsou pro dělníky, To vedení odborů ve Škodovce zkus trochu rozvést. Četl jsem od nich poslední dobou hodně vyjádření a všude se psalo o zaměstnancích.
25. 4. 2015 17:14
Re: Zajímavý detail
Debata s tebou nemá smysl. Dál si veď svůj virtuální třídní boj. Je vidět, že o životě v moderních firmách nemáš ani páru. Nějaké dělení na dělníky, techniky,... dnes nemá žádný smysl. Dál si žij ve svém světě, kde odbory a jejich dělnická třída vede boj s vedením.
25. 4. 2015 15:54
Re: Zajímavý detail
Třeba to pochopíš.
1/ "Svazáčku" jsem napsal proto, že Dinar rád nadává do soudruhů a komunistů. A z mé osobní zkušenosti jsou tito dnešní bojovníci proti komunismu často bývalí svazáci a komunisti. Asi si tím lečí nějaký mindrák z toho, že v sobě našli odvahu až teď. Oslovení "svazáčku" je tedy jen reakce.
2/ To, že v odborech jsou zaměstnanci jsem napsal proto, že tady Dinar a nejen on stále dokola píše o dělnících a nějakém boji mezi vedením a dělnickou třídou. Proto jsem chtěl připomenout, že v odborech jsou zaměstnanci.
3/ To je doplnění předchozího bodu pro méně chápavě. Zaměstnanci nejsou jen dělníci. Proto jsou v odborech kromě dělníků třeba mistři, technologové, plánovači, konstruktéři, účetní, personalisté,......
4/ Pokud jde o ten populismus, tak to nech na členech odborů. Jsou to jejich zástupci a dle toho, jak Škodovka funguje, tak asi dělají svou práci docela dobře. Firma, kde by nebyly dobré vztahy mezi zaměstnanci a vedením, by nefungovala tak dobře jako Škodovka.