Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto na Essen Motor Show 2012: Závodní Citigo i zkrášlený Rapid

Michal Fokt
Diskuze (8)
Češi lákali tuninguchtivé Němce na sportovní i závodní auta i stylingové kreace masových modelů, ale též třeba na mobilní mixážní pult.

Jak jsem slíbil v článku Essen Motor Show 2012: Tuning show, která vám dá zabrat, samostatný článek věnuji účasti Škody Auto na této tuningové výstavě. Patřila totiž z jedněm z mála, které se na autosalonu představily a navíc je jasné, že vás její účinkování určitě bude zajímat.

Pokud jste nezvládli absolvovat letošní GTI Meeting Wörthersee, pak určitě nejzajímavější tovární kreaci z njevětšího koncernového setkání na světě je možné vidět i v Essenu - řeč je o závodním speciálu Škoda Citigo Rally. Konceptu, kterému by to na závdoních tratích rozhodně velmi slušelo, dělal společnost reálný závodní speciál Škoda Fabia S2000.

A ještě jedno speciální citigo bylo možné si důkladně prohlédnout. Ohlášeno bylo sice též na Wörthersee, ale v době mé přitomnosti tam fyzicky ještě nebylo. Jednalo se totiž o vůz, upravený do podoby mixážního pultu, za nímž předváděl na rakouském srazu své umění DJ Tiësto. Ten měl nyní na práci určitě něco lepšího, ale mixák nezahálel ani v Essenu, jen v režii jiného DJ.

Rychlá auta pro běžné silnice zastupoval kombík Octavia RS v bílém laku s černými koly, doplněná o v podobném stylu pojatý Rapid, jenž dostal k tmavým ráfkům ještě ozdobné proužky na všech pět dveří a decentní křidélko na ty páté. "Racingově" se tvářilo i citigo s červenými rychlými pruhy. A nebyla by to snad ani Škoda, kdyby neupozornila na to, že si pod sportováním nepředstavuje jen to za volantem – na jinak dost nesportovním yeti se nacházela alespoň sportovní výbava v podobě jízdních kol. Škoda jen, že byla věnována tak malá pozornost výběru hostesek…

Kromě stánku mladoboleslavské automobilky ale v Essenu o škodovku nezavadíte. Výjimkou byla kreace Etape od Benet Tuning na stánku značky kol Brock a skromná expozice Milotecu, z níž kvůli světelným podmínkám fotografie bohužel(?) nedopadly.

Nenechte si také ujít článek Automobilky na Essen Motor Show 2012: sport a rychlost.

Michal Fokt
Diskuze (8)
10. 12. 2012 14:15
Re: Největší nabídka autodílů na českém trhu? To je MROAUTO.
Nedáš si pokoj. Zaplať si normální reklamu, ubohej zoufalče. :no: Nezapleveluj zdejší diskuze.
8. 12. 2012 23:46
Citigo
s červenými pruhy vypadá náhodou dobře, nebude problém to na plotru říznout :-) Jestli u něj časem bude možné ovládat okno spolujezdce od řidiče a v třídveřáku budou mít sedadla paměť polohy, dalo by se o něm uvažovat. Zatím tyhle dvě zásadní věci nemá, takže bych si bohužel ve srovnání se Seicentem pohoršil :no:
Avatar - šmoula nešika
8. 12. 2012 18:28
Re: Tuning dle šáde
No jo. To je ten tovární tuning. Co si člověk neudělá, to nemá.
Avatar - šmoula nešika
8. 12. 2012 18:27
Re: Skrasleny
Myslím, že vzali toho, kterého měli v Ženevě a dali mu jiná kola: [odkaz] [odkaz]
8. 12. 2012 17:54
Re: Tuning dle šáde
jj, čím více samolepek (a nejlépe pruhů) tím víc koní to motoru přidá >:D