Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto potvrdila zahájení výroby nového modelu

Libor Zezulka
Diskuze (36)
Škoda Auto potvrdila, že zahájí v příštím roce v závodě Kvasiny výrobu nové modelové řady odvozené od studie Roomster. Novinka bude představena na ženevském autosalonu 2006.

Škoda Auto zahájí v příštím roce v pobočném závodě Kvasiny výrobu nové modelové řady, odvozené od studie Roomster. Novinka bude veřejnosti poprvé představena na ženevském autosalonu v březnu 2006.

„V Kvasinách v současné době vyrábíme náš nejprestižnější vůz Škoda Superb. V roce 2001, tedy téměř sedmdesát let po jeho založení, prošel závod podstatnou modernizací a dnes je z pohledu kvality dlouhodobě hodnocen jako jeden z nejlepších ve Škodě a celosvětově v rámci celého koncernu Volkswagen,“ říká Detlef Wittig, předseda představenstva Škoda Auto. „Protože i výrobní proces modelu Škoda Superb vykazuje vysoké standardy kvality, vybrali jsme si pro výrobu nové modelové řady Roomster právě Kvasiny.“ Díky novému výrobnímu programu a investicím dojde k rozšíření stávajícího závodu a k vytvoření více než 2000 nových pracovních míst.

Celková investice společnosti Škoda Auto do závodu v Kvasinách dosáhne hodnoty tří miliard korun. Pro rozšíření stávajících výrobních kapacit v závodě Kvasiny a zejména pro zlepšení infrastruktury a vlivu na životní prostředí obyvatel celého regionu využije Škoda Auto také investičních pobídek od Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky. Celková výše investičních pobídek dosáhne hodnoty zhruba 427 milionů korun. Slevu na dani z příjmu bude Škoda Auto uplatňovat v následujících zdaňovacích obdobích. Součástí investice jsou například výstavba nového logistického centra, odstavné plochy pro vyrobené vozy, parkoviště pro zaměstnance, autobusového nádraží, nové vrátnice pro nákladní dopravu atd.

Zdroj: Škoda

Libor Zezulka
Diskuze (36)