Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto zvýšila za tři čtvrtletí letošního roku provozní zisk i tržby

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
Zatímco Škoda Auto roste, Volkswagen ve stejném období letošního roku vykázal v důsledku skandálu Dieselgate provozní ztrátu.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto vytvořila za první tři čtvrtletí letošního roku provozní zisk 734 milionů eur (téměř 20 miliard Kč). Meziročně je to nárůst asi o 13 procent, vyplývá z dnešních údajů mateřské společnosti Volkswagen. Tržby Škody Auto stouply téměř o šest procent na 9,3 miliardy eur.

Automobilka již dříve oznámila, že v období od ledna do září dodala zákazníkům 791.500 vozů, což je o 2,2 procenta více než před rokem. V samotném září však odbyt meziročně klesl o 2,1 procenta na 93.600 vozů. Zářijové prodejní výsledky nepříznivě ovlivnila situace na trzích v Číně, Rusku a ve východní Evropě, uvádí zpráva koncernu Volkswagen. „Solidní růst tržeb a zisku dokazují, že naše atraktivní modelová paleta je na mezinárodním trhu i nadále úspěšná," zhodnotil dosavadní vývoj letošního roku člen představenstva odpovědný za oblast financí Winfried Krause.

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. V celém světě zaměstnává zhruba 25.900 lidí a působí na více než 100 trzích.

Mateřský koncern Volkswagen dnes oznámil, že se ve třetím čtvrtletí v důsledku skandálu kolem falšování testů emisí propadl do provozní ztráty 3,5 miliardy eur (zhruba 95 miliard Kč). Koncern v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí. „Učiníme vše, co je v našich silách, abychom získali zpět ztracenou důvěru," uvedl nový šéf koncernu Matthias Müller. „Skupina Volkswagen má velmi solidní a rozsáhlé zdroje hotovosti. To nám pomůže zvládnout obtížnou situaci, kterou vyvolaly finanční dopady té záležitosti kolem naftových motorů," upozornil finanční ředitel Frank Witter.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
29. 10. 2015 09:48
Re: Jen vyrábějte třeba rychleji.
Hele, to fakt jako myslíš vážně, jo? >:D >:D >:D
28. 10. 2015 22:22
Re: Jen vyrábějte třeba rychleji.
Pokud se porozhlédnout po ojetině, tak nikdy ne v AAA, to jsou největší šejdíři na trhu, autobazar Monte Karlo je proti nim zaopatřovací ústav. ;-)
28. 10. 2015 21:37
Re: Skodovko zaplat
Přesně tak, dobře jim tak!
28. 10. 2015 21:35
Jen vyrábějte třeba rychleji.
Fabia na obrázku hezká. Jen ten vysavač místo motoru :-) Stejně se na ni čeká tak jak jsem už někde četl je lepší pro mnohé poohlédnout se po nějaký zajímavý ojetině třeba v AAA, protože co jsem hledal tak nabídku maj bezkonkurenční.
28. 10. 2015 20:46
Re: Skodovko zaplat
Škodovka přece zisk odevzdává koncernu. A koncern z toho dal stranou peníze, takže je ve ztrátě. Kdyby se dostala Škodovka do ztráty, tak by do ní musel naopak koncern posílat peníze. Dojnou krávu si přece nebudou podrážet. Snaha o to aby provozdní zisk byl větší je vždy i bez téhle kauzy. Ale kde si sebral to DALŠÍ propouštění by mě zajímalo. Škodovka teď většinou nabírala zaměstnance a bude ještě nabírat v příštím roce v Kvasinách.