Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda: Celozávodní dovolená ve znamení příprav výroby nové Fabie

David Bureš
Diskuze (40)
Letošní podzim bude u Škody ve znamení důležité novinky – nové Fabie. Mladoboleslavská továrna se na očekávaný vůz již pomalu připravuje.

Automobilka Škoda má ve svých továrnách v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí ve dvou týdnech od 4. do 15 srpna naplánovanou celozávodní dovolenou. Výrobní linky se sice v tuto dobu zastaví, závody ale úplně spát nebudou, jako obvykle v této době bude probíhat jejich údržba a modernizace.

Nejpilněji se bude pracovat v domovském závodě Škody v Mladé Boleslavi. Ten se bude připravovat na náběh výroby třetí generace modelu Fabia, která bude zahájena na konci srpna. Podle Michaela Oeljeklausa, člena představenstva zodpovědného za výrobu a logistiku, zatím probíhají přípravy na zahájení výroby nové Fabie přesně podle časového harmonogramu.

Kvůli zahájení výroby nové Fabie dojde v době celozávodní dovolené k významným úpravám mladoboleslavské továrny. V montážní hale M1 vznikne moderní zařízení pro nastavování asistenčních systémů (novinkou Fabie III bude například automatické brzdění City Safety), modernizuje se i zařízení lakovny, jejichž kapacita bude rozšířena. Na výstupní části montážní linky pak bude kompletně obnovena dopravníková technika.

Úpravy probíhají i v dalších oblastech výroby. Na mladoboleslavské výrobní lince modelu Octavia dojde ke zrychlení dopravníkové techniky a modernizaci zařízení pro plnění brzdových systémů. V Kvasinách zase bude během celozávodní dovolené dokončena nová hala svařovny.

Škoda Fabia III si světovou výstavní premiéru odbude na říjnovém autosalonu v Paříži. Automobil se proti předchůdci zkrátí o osm milimetrů, rozvor ale naroste o pět milimetrů. Základním motorem bude litrový tříválec se 44 kW.

David Bureš
Diskuze (40)
Avatar - Drevokocůr
2. 8. 2014 11:45
Re: Mladoboleslavská továrna se "již pomalu připravuje"
Jasně, už by bylo na čase aby sis někde rozbil tlamu a dal tady pokoj, vážený soudruhu!!! :no: :no: :no:
Avatar - Drevokocůr
2. 8. 2014 11:41
Re: Mladoboleslavská továrna se "již pomalu připravuje"
Na rozdíl od tebe ale nejsem veden v registru spolupracovníků STB!!! Jinak prý kradeš česnek!? A není divu že si to můžeš dovolit, když máš takové kámoše!!! :yes: :yes: :yes:
Avatar - Drevokocůr
1. 8. 2014 09:31
Re: Mladoboleslavská továrna se "již pomalu připravuje"
Máš možnost se předvést petrumr.p@seznam.cz !!!
31. 7. 2014 21:54
Re: Mladoboleslavská továrna se "již pomalu připravuje"
Hoši,petrumr je jen kecal... Já ho vyzval, že se sejdeme a dáme si dovednostní soutěže jak v autě, tak ve znalostech, ale nějak se mu nechtělo, a už mi na to neodpověděl... A lituju Citroen, že jeden takovej troglodyt tou značkou jezdí. Ta nabušená haťapka k němu sedla líp...
Prostě takovej Brouk Pytlík petrumr...
31. 7. 2014 19:02
Re: Skoda zastavuje výrobu
No v případě třetí generace Fabie a dá se říct i celé škodovky a pokud vím i koncernu toto neplatí. logicky vzato týká se to všech značek s masovou výrobou. Jak jsem psal technologie pro fab je +/- hotová a budou se dolaďovat jen "detaily" + práce na lince finální montáže.
Tam kde je nějaké zařízení společně se současným musela proběhnout montáž v době kdy linka nejede (typicky o víkendech).
U tak složitého zařízení se stane zřídka že něco namontujete a ono to rovnou bezchybně funguje a za 14 dnů ani za měsíc to prostě 100% dokupy nedáte (montáž, programování, odzkoušení a spuštění). Za nějaký ten měsíc tu bude podobná zpráva o Superbu, přestože již nyní dokáží celou karoserii svařit (ostatně o tom se již psalo)

Lakovna je jiný případ, tam se to dělá během dovolené, jinak by museli zastavit výrobu což jsou milionové ztráty každou hodinu.