Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda dodá auta pro Policii ČR

Ondřej Šuch
Diskuze (63)
Jde většinou o speciály postavené na bázi Fabie Combi 1.4/55 kW. Součástí této dodávky nejsou "rychlé vozy" pro dopravní policii, o kterých mluvil před časem ministr vnitra.

Škoda Auto předala Policii České republiky 208 automobilů Škoda Fabia a Octavia. Jde o jednu z největších dodávek mobilní techniky pro Policejní sbor ČR za poslední období a stalo se tak na základě výběrového řízení. V nejbližším období přitom pro potřeby jednotlivých útvarů Policie ČR bude dodáno dalších více jak 300 automobilů značky Škoda.

Součástí dodávky jsou speciální vozy Fabia Combi, automobily Octavia, individuálně upravené podle požadavků policejních sborů a několik desítek vozů řady Fabia a Octavia v sériovém provedení. Bílé speciální automobily Fabia Combi v „policejním“ designu byly vyvinuty přímo na základě požadavků Policie ČR.

Automobily Škoda tvoří již tradiční součást vozového parku české Policie. V letech 2000 až 2002 vyrobila Škoda Auto pro potřebu jednotlivých resortů Ministerstva vnitra ČR takřka 2200 automobilů, z nich většina slouží právě pro potřeby českých policejních sborů. Dalších více jak 5500 vozů Škoda bylo českým policejním útvarům dodáno v druhé polovině devadesátých letech.

Automobily Škoda používají i policejní útvary dalších zemí. Na Slovensku

je v současnosti v provozu přes 2500 policejních vozů Škoda, do Polska bylo jenom v letošním roce dodáno 150 policejních automobilů a jejich celkový počet tak dosáhl téměř jednoho tisíce. Ministryně vnitra Maďarské republiky převzala v polovině letošního roku 228 nových vozů Škoda Octavia, upravených pro potřeby maďarské policie. Pro resorty Ministerstva vnitra Maďarské republiky dnes přitom jezdí téměř 1000 vozů Škoda, z toho přímo ve službách policie více jak 600 automobilů řady Fabia a Octavia. Další desítky vozů Škoda používá i policie ve Velké Británii, Švýcarsku a v dalších zemích. Útvary dálniční policie ve Velké Británii a v Maďarsku dokonce s úspěchem používají přes 40 rychlých speciálů, odvozených ze sportovního modelu Octavia RS.

Ondřej Šuch
Diskuze (63)