Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda dodá několik set aut slovenským úřadům

redakce AUTO.CZ
Diskuze (77)
Sleva z ceníkových cen dosahuje 25 % ceníkových cen.

Škoda Auto uspěla na Slovensku s modelem Fabia v tendru na dodávky aut pro státní instituce. ČTK o tom dnes informovala mluvčí ministerstva vnitra Ľubomíra Miklovičová. Veřejná soutěž počítala s koupí 800 vozů v průběhu čtyř let, skutečný počet nakoupených aut bude podle Miklovičové záviset na potřebě jednotlivých úřadů.

Rámcová smlouva zahrnuje dodávky vozů Škoda Fabia s benzinovým i naftovým motorem. Auta jsou určena pro ministerstvo vnitra i další vládní instituce na Slovensku a také pro centrální banku. Ze smlouvy vyplývá, že automobilka poskytla slovenské vládě čtvrtinovou slevu ze základní ceny automobilu, levněji oproti běžnému ceníku budou úřady nakupovat i doplňkovou výbavu. Podle Miklovičové tak ministerstvo vyjednalo nejnižší cenu těchto vozů na trhu.

Úspěch v tendru potvrdila mluvčí Škody Auto Slovensko Lucia Busquet. "V první řadě nás těší, že jsme splnili náročná kritéria zadavatele. Za naší výhodu považujeme dobrý poměr ceny a kvality, který naše vozidla dlouhodobě představují," řekla ČTK. Finanční objem zakázky nekomentovala.

Škoda Auto, která má na slovenském trhu s novými vozy nejsilnější postavení ze všech automobilek, už v minulosti dodávala auta například pro policii. Tendr na vozy nižší třídy vypsalo Slovensko v červnu. Soutěžní podklady si převzalo 20 zájemců.

Slovenské ministerstvo vnitra původně plánovalo v jiném tendru koupit dalších 800 vozů. Soutěž ale v létě zrušilo poté, co se objevily spekulace, že podmínky jsou nastaveny ve prospěch jedné značky.

V srpnu Škoda Auto zaznamenala podobný úspěch na Ukrajině. Úřady ukrajinského prezidenta a ukrajinské vlády přesedlaly v zájmu úspor z vozů Mercedes-Benz právě na vozy značky Škoda. Oba úřady se zbavily svých 36 mercedesů a pro vlastní potřebu teď využívají 40 škodovek.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (77)
23. 10. 2011 22:20
Re: Vítěz srovnávacího testu
Tym odkazom som len chcel poukazat, ze onanovat nad velkym predajom Skodoviek v tomto regione je pre tak velky automobilovy trh uplne zbytocne...
23. 10. 2011 22:18
Re: Vítěz srovnávacího testu
relativne...vsetko...tych par predanych aut na CZK SK trhu je v porovnani s poctom predanych aut trebars v USA uplne inde...aj keby tam nedosiahlo take % z trhu,stale by to bolo pre H/K priorita. Ved si porovnaj Skoda vs Hyundai u nas a vo svete...z googlu mi hodilo toto :-)

[odkaz]
Avatar - rohYpnol
23. 10. 2011 14:04
Re: Vítěz srovnávacího testu
ono CZ-SK trh je dost podstatny. Kia/Hyundai tu hrají na "domácí" notu, což jinde nelze. Hyundai je poměrně populární v Anglii, ale tím to hasne. Prodeje v záp. Evropě jsou pro Kia/Hyundai v absolutních číslech o něčem jiném než CZ-SK, ale v relativních číslech na tom lépe není. Nebo se mýlím?
Avatar - das_autos
23. 10. 2011 13:59
Re: MB
Jasně,ale před pantnácti lety Octavia stála třeba 600 000,- a bávo třikrát tolik a kolik v tý době byl průměrnej plat a kdo si to kupoval na doma.To jsou všechno manažerský olítaný ludry i když netvrdím,že se mezi nima nenajde slušně jetej kousek,ale to je tak jeden ze sta . >:D To už se dostáváme ale úplně jinam.Každopádně jako vejkendový auto pro garážovýho kutila je dvacet let starý BMW nebo MB ideální ,ale pro každodenní ježdění vhodnější nová Fabia.
23. 10. 2011 11:47
Re: Vítěz srovnávacího testu
A co to naznacuje? Btw u nas vyjde Monte Carlo s TSI na skoro 13000eur (podla ofic cennika)...takze to by si asi ti ludia tam pekne rozmysleli,keby to islo z ich vačku.

A Prosim neber CZ-SK trh ako smerodatny...tu budu skodovky v mode aj keby cokolvek...Snad si nemyslis,ze Rio sa chce presadit len tu.