Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda expanduje. Octavia bude nově vznikat v Africe

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Koncern Volkswagen chce zvýšit svoje zastoupení na africkém kontinentu. Proto začne v Alžírsku vyrábět vozy Škoda.

Německý koncern Volkswagen uzavřel dnes smlouvu s alžírskou společností SOVAC o montáži automobilů v Alžírsku. U města Ighíl Izaní na severozápadě země se bude od jara příštího roku denně montovat více než sto automobilů. Koncern o tom informoval na svých webových stránkách. Kromě vozů Volkswagen a SEAT se v Alžírsku budou nově montovat také automobily značky Škoda.

Koncern Volkswagen chce otevřením montovny v Alžírsku mimo jiné zvýšit podíl svých vozů na tamním trhu, uvedl při podpisu smlouvy zástupce německé automobily Josef Baumert.

Montážní hala vznikne podle tiskové zprávy na ploše o výměře 150 hektarů nedaleko města Ighíl Izaní, které leží asi 250 kilometrů západně od metropole Alžíru. Vznikat by tu měla mimo jiné auta značek Volkswagen Golf, SEAT Ibiza a Škoda Octavia.

Podle informací z firmy Škoda Auto půjde o první výrobnu značky Škoda na africkém kontinentu. Alžírsko je zároveň největším trhem Škodovky v Africe, vozy vyrobené v novém závodě tak budou zůstávat na tamním trhu.

Firma SOVAC je od roku 2001 distributorem značek koncernu Volkswagen v Alžírsku. Loni německá automobilka podle svých údajů prodala jejím prostřednictvím 30.000 nových vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Avatar - JiRkA997CZ
27. 12. 2016 15:25
Re: "muslimus debiliensis"
Váš příspěvek zní divně, ale je to pravda. Osobně doufám že si ty halal salám Alláh auta nechaj jen pro Afriku a že to do Evropy cpát nebudou
28. 11. 2016 21:43
"muslimus debiliensis"
postavit fabriku v slimácké zemi je totalně na palici...70% negramotnost,5x denně povinné mlácení kefou o zem(mimo pracovni pauzu...),halal žrádlo(povinné),ignorovani jakýchkoliv předpisů krom islámu(bo allah to chce),atd....navic,beztak tam budu robit gastarbajtři z Evropy,bo hafo Africkych a Arabskych slimek(kozomrdu,roby a děvuchy zustavaji v poušti) je na pochodu do Evropy,bo EU plni Kalergiho plan fest zodpovědně.
28. 11. 2016 20:45
Re: Dá sa na to pozrieť aj z druhej strany...
T.j. automobilka robí čo chce, pokiaľ sa dohodne s odbormi a pred verejnosťou to nejako ospravedlní. Vivat demokracia.
Avatar - removed
28. 11. 2016 13:54
tak hodně štěstí... :-D
..hodně štěstí :-) Hlavně HR departmentu... budete ho potřebovat >:-[]
Avatar - Emel
28. 11. 2016 11:41
Re: Dá sa na to pozrieť aj z druhej strany...
Tu myšlenku chápu, ale úplně s ní nesouhlasím. Evropa sice není až tak nacionalistická jako řekněme Korea, ale i tak je přesouvání výroby pro evropské automobilky citlivé téma. Jsou tu odbory, kterým sice obvykle nemůžu přijít na jméno, ale pokud se chovají pragmaticky a umí i něco jiného než stávkovat, tak jsou pro vedení automobilky také cenným partnerem. A pak je tu taky vztah automobilky a státu, konkrétně VW je z nějaké části vlastněn Saskem... kromě čistě finančních ohledů jsou tu i jiné aspekty.

Automobilka musí vydělávat peníze, to je jasné... ale ne úplně za každou cenu.