Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia Birdman od Carlex: Když je interiér dražší než zbytek auta

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Současná třetí generace Fabie zaujme exteriérem z pera Petra Matušince. Ale co kabina? Polští Carlex Design se jí rozhodli dát trochu více šťávy. Respektive opravdu hodně...

Carlex Design je známý svými zakázkovými interiéry. Dokáže přetvořit prakticky jakýkoliv, ale věnuje se hlavně (a logicky) drahým autům. Jenže teď se překvapivě pustil do úpravy poslední generace Škody Fabia. Nemá cenu řešit, že černočervená kůže určitě stojí více než celý vůz s okřídleným šípem i v té nejvyšší výbavě. Majitel, který si takový luxus může dopřát, jistě nouzí o finanční prostředky netrpí. Možná to někomu přijde nelogické, jako plýtvání penězi. Ale proti gustu...

Kreace nazvaná Birdman vypadá opravdu působivě! Fabia ve třetí generaci disponuje uvnitř kvalitními materiály, je hodna příslušnosti značky ke koncernu Volkswagen. Přináší to s sebou ovšem určitou vizuální strohost. Sice ne takovou jako u sedmnáct let starého předchůdce, ale stejně... Těmto místům vládnou většinou černé a šedé odstíny, jiné dekory jsou k dispozici ve vyšších výbavách a ještě za příplatek.

Carlex, který má pobočky v Německu, Velké Británii a také v České republice, konkrétně ve Zlíně, ovšem představuje na sérii firemních fotek opravdové veledílo. Vnitřek je zcela přečalouněn kvalitním přírodním materiálem, přirozeně hovězinou. Včetně palubní desky, výplně dveří, středové konzoly, volantu, řadicí páky, sportovní sedadla samozřejmě nevyjímaje. I ruční prošívání nití dostalo stejný kontrast. Dekor v podobě klavírního laku si můžete objednat normálně v konfigurátoru Škodovky, ten byl ponechán překvapivě beze změny. Nápisy včetně stylizovaných okřídlených motivů jsou vyražené na opěradlech.

Fabia má jinak sériový interiér útulný, logicky uspořádaný, praktický a na svou třídu i prostorný. Plasty už jsou sice tvrdé a tak nějak chybí atmosféra, jenže co by člověk chtěl od „normálního“ praktického auta pro každodenní provoz? Carlex však v případě Birdmanu nasadil laťku opravdu hodně vysoko. Možná zatím nejvýše v historii. Tohle je srdcařina, byť notně okázalá, ale rozhodně nikoli kýčovitá. Poláci ji jistě spáchali na přání, rozum stál zcela stranou, zvítězila snaha odlišit se. Proč ne?

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
15. 10. 2016 23:11
Re: mezi majiteli schade
>:D >:D >:D :yes: Ta sedla! :yes:
Avatar - Đawson
15. 10. 2016 22:40
Re: mezi majiteli schade
vidíš, já ted na jednoho ** zrovna reaguju příspěvkem >:D
15. 10. 2016 21:51
Krasna prace...
nutno podotknout, ze to je velmi profesionalne odvedena prace :yes: Nic pro znalce mastnych tyci Holdena, tohle v MHD proste nenajdes, tak nezavid ;-)
15. 10. 2016 18:47
mezi majiteli schade
je enormni pocet de*bilu takze extradebil se mezi nimi najde velice lehko >:-[]