Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia R5 Combi: Unikátní showcar míří do Wörthersee

Jan Mička
Diskuze (0)
Škodovka na tradičním srazu u jezera Wörthersee nepředstaví pouze studentské auto FUNstar. Dalším showcarem se stala Škoda Fabia R5 Combi.

Škoda Auto a sraz příznivců Volkswagenů Golf GTI u jezera Wörthersee k sobě neodmyslitelně patří. Loni tam značka vystavovala studentské auto Škoda Citijet a sám Jozef Kabaň nám při premiéře v prostorách Škoda Akademie slíbil, že se v Rakousku nakonec dočkáme i něčeho dalšího. Tajemným konceptem byla Škoda Yeti Xtreme a s podobným receptem automobilka vyrukovala i letos.

Hlavním tahákem letošního stánku Škody bude unikátní Škoda FUNstar na základě Fabie, vedle ní se však představí i koncept Fabie R5 Combi, který vidíme na prvních skicách. Vůz nese výrazné zbarvení ve stylu skutečného závodního speciálu R5, stojí na osmnáctipalcových kolech, a má ryze funkční body kit s množstvím obrovských nasávacích prostorů. Nechybí ani pořádné křídlo na víku zavazadelníku a centrálně umístěná koncovka výfuku.

Pod kapotou Fabie R5 Combi najdeme stejnou techniku jako u skutečného speciálu. Jedná se o přeplňovanou zážehovou šestnáctistovku s výkonem přes 200 KW, která spolupracuje se sekvenční pětistupňovou převodovkou. Poháněna jsou samozřejmě všechna čtyři kola.

Letošní ročník tuningového srazu u jezera Wörthersee proběhne ve dnech od 13. do 16. května. Stejně jako v minulých letech se akce zúčastníme a přineseme podrobnou reportáž.

Jan Mička
Diskuze (0)