Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia Rally2 evo Edition 120 je specialitka pro 12 vyvolených

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Škoda připomíná 120 let trvající účinkování ve světě motoristických soutěží další speciální verzí jednoho ze svých aut. Tentokrát jde ovšem o vůz, který si jen tak nekoupíte.

Jde totiž o produkt týmu Škoda Motorsport, konkrétně o rallye speciál Škoda Fabia Rally2 evo Edition 120. V plánu je stavba pouhých dvanácti exemplářů.

Každý z nich bude vycházet ze soutěžního vozu pro rok 2021, ale současně dostane další speciální výbavu. Na první pohled zaujmou zeleně lakovaná hořčíková kol a LED světelná rampa doplněná o přisvěcování do zatáček.

Součástí je také příslušenství sestavené na základě zkušeností továrních posádek. Jedná se především o úložné vaky a sítě pro osobní věci, nářadí, náhradní díly a jiné vybavení. Hodit se pak mohou také záležitosti jako vaky na pitnou vodu, nádoby na provozní kapaliny, upínací pásy nebo různé držáky.

Limitovaná edice dále nabízí speciální obrazovku Edition 120 na obou displejích ve voze, s unikátním barevným provedením a plaketou s výrobním číslem. Vše doplní certifikát původu, batoh Škoda a exkluzivní model vozu speciálu v měřítku 1:18, který věrně odpovídá originálu.

„Limitovaná edice Škoda Fabia Rally2 evo Edition 120 je all-inclusive verze vylepšeného vozu pro rok 2021. Není však pouze dále zdokonalenou verzí našeho speciálu, který již vybojoval mnoho mistrovských titulů, ale s exkluzivní výbavou je provedení Edition 120 také skutečným sběratelským vozem,“ říká Michal Hrabánek, šéf Škoda Motorsport.

Zájemci o jeden z 12 automobilů v provedení Edition 120 si mohou své auto dále přizpůsobit vlastním požadavkům. K dispozici je například sada delších převodů, která je vhodnější pro soutěže s vyššími průměrnými rychlostmi a zvyšuje maximální rychlost vozu na 202 km/h.

Pro tratě, kde jezdci bojují spíš s nízkou přilnavostí zase Škoda Motorsport nabízí třetí sadu diferenciálových ramp (48/70), kterou lze použít jak na šotolině, tak na asfaltu.

Škoda Motorsport už přijímá objednávky, cenu bohužel neznáme.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme