Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kamiq GT se ukazuje na dalších fotkách. Nemrzí vás, že ji u nás nekoupíte?

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Jak bude vypadat nejnovější škodovácký crossover, víme už od srpna. Nové snímky však model Kamiq GT ukazují v poněkud výraznějším barevném provedení. Ještě před premiérou.

Čínský trh je pro automobilku Škoda největším odbytištěm na světě, a tak tam nabízí i specificky navržené modely, které na českém trhu neseženete. Nejnovějším takovým dílem je Škoda Kamiq GT, kterou čeká oficiální premiéra 4. listopadu ve městě Tchien-ťin.

Vzhled novinky však nebude překvapením, podobu crossoveru totiž odhaluje už druhá série fotografií. Zatímco první várka, která se na veřejnost dostala v srpnu, ukazovala bílý exemplář, tentokrát si můžeme prohlédnout auto v nápadnějším barevném provedení. A nechybí ani pohled do interiéru.

Jak už víme, Kamiq GT je 4.409 mm dlouhým, 1.781 mm širokým a 1.606 mm vysokým automobilem, s rozvorem 2.610 mm. Totožná šířka a rozvor dokazuje, že technika vychází z modelu Kamiq, určeného pro čínský trh. Ten využívá starší ústrojí než Kamiq pro Evropu, který využívá platformu MQB A0. Oproti čínskému Kamiqu je však nová varianta o chlup delší a vyšší.

Na výběr by měly být dvě motorizace. Základní atmosféricky plněná patnáctistovka nabídne 81 kW, silnější přeplňovaná jedna-dvojka pak 85 kW. K dispozici zřejmě bude pěti- a šestistupňový manuál, případně sedmistupňový dvouspojkový automat.

Škoda Kamiq GT se bude vyrábět v čínském závodě SAIC Volkswagen stejně jako výchozí karosářská varianta. Jedná se už o několikátou Škodovku vyvinutou primárně pro čínský trh. Vedle tamější verze Kamiqu se jedná třeba o Rapid sedan, Kodiaq GT nebo natažený Karoq s rozvorem 2.688 mm.

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

4. 11. 2019 13:49
Re: Parodie na SUV i na crossover
Auto je spotrebak uz pekne dlho. Avsak tieto reci a nielen na auta tu pocut uz aspon 20 rokov. Ako nic nevydrzi, vsetko sa po zaruke rozpadne od spotrebicov pocnuc po auta konciac. A realita je taka, ze skor veci moralne zastaraju ako sa pokazia. Nepoznam absolutne nikoho a ani z rozpravania urban legend, komu by auto vydrzalo 2 3 5 rokov a slo do srotu. Zvycajne ak aj nieco vazne odislo, tak konstrukcna vada bud vymenena v zaruke alebo sa clovek spraval k autu ako hovado. Velmi ojedinele pripady pocut ked ma auto problem ktory sa nedari vyriesit co v zhladom k poctu produkcie su skor kusove zalezitosti. Napriek tomu sa stale najdu nostalgici, co spominaju na stare haraburdy, len uz akosi pozabudli, ze jazdili ovela menej, mali ovela jednoduchsie auta a srali sa neporovnatelne viac. GO pomaly kazdy rok, ale "dnes je auto spotrebak" ...
31. 10. 2019 03:02
Čínský Kamiq je uplne jine auto, nez evropsky Kamiq.
Cinsky Kamiq je o hodne jine a hlavne “slabsi” auto, nez evropsky Kamiq.
Z toho duvodu nemam nejmensi duvod litovat, ze se nebude v Evrope prodavat jeho GT varianta.
30. 10. 2019 20:45
Re: Nemrzí
uz sem si brousil muj vytribeny slovnik a piloval slogan k dokonalosti. skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje
Avatar - superkutil
30. 10. 2019 15:45
Parodie na SUV i na crossover
Dnešní trend je dělat auto jako hračku, která dobře vypadá, ale nic nevydrží. Tenké plasty, měkký lak. Vše na hranici životnosti. Ty dva roky to vydrží a pak si majitelé koupí nový vůz. Hodně elektroniky (ta moc nestojí a dobře vypadá). Prostě je to stále větší honba za ziskem na úkor kvality, životnosti a spolehlivosti. Ale dobře se to prodává, lidé se mohou chlubit před sousedy. Ale je to spíš na to auto nechat stát v garáži, než někam s ním jezdit. Prostě z aut se místo držáků stává spotřebák. Hlavně na českých silnicích bude brzo po nich.
Avatar - Martin911Turbo
30. 10. 2019 14:49
Re: Nemrzí
A přitom se dobře prodávají, tak proto jsou na trhu, akorát v případě Škody, VW je to parodie