Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kamiq pokračuje v odhalování. Prohlédněte si její interiér

David Bureš
Diskuze (71)
Kamiq podle očekávání následuje Scalu a přebírá její novou generaci koncepce interiéru s volně stojícím displejem multimediálního systému.

Postupné odhalování nového městského SUV Škoda Kamiq pokračuje. Po zveřejnění siluety, prozrazení jména a prvních skicách jsme se dočkali také oficiálního pohledu do interiéru této novinky, která se světu poprvé ukáže na letošním ženevském autosalonu.

Není velkým překvapením, že Kamiq přebírá koncepci modelu Scala. Palubní desku s volně stojící obrazovkou multimediálního systému naznačil už její předobraz, koncept Vision X.

Video se připravuje ...

Stejně jako ve Scale bude i v Kamiqu užita charakteristická linka kolem volně stojícího displeje, která nejenže kopíruje linii kapoty, ale především slouží jako ergonomická opěrka ruky ovládající dotykovou obrazovku. Boční výdechy ventilace sahají až ke dveřím a opticky tak rozšiřují vnitřní prostor.

Scalou se inspiruje také měkčený povrch přístrojové desky se specifickou úpravou, napodobující krystalickou strukturu. Tento detail se má do budoucna stát charakteristickým znakem vozů mladoboleslavské značky.

Těšit se můžeme na bohatou výbavu. Objednávat bude možné čalounění z ušlechtilého mikrovlákna Suedia nebo ambientní osvětlení, které bude k dispozici v červené, bílé nebo měděné barvě. Zaujme též vyhřívání nejen předních, ale i zadních sedadel a dokonce volantu a čelního skla. Dále nebude chybět na přání dodávaný digitální přístrojový štít, tzv. virtuální kokpit, s úhlopříčkou displeje 10,25 palce.

Video se připravuje ...

Škoda Kamiq bude opticky vycházet z konceptu Vision X, představeného v Ženevě před rokem. Základem bude platforma MQB, která tomuto městskému SUV zajistí nečekaně dlouhý rozvor. Ten bude činit 2.651 mm, což je podobně jako u kompaktního hatchbacku Scala (2.649 mm), hlavně je to ale překvapivě více než u většího Karoqu (2.638 mm s pohonem přední nápravy). Objem zavazadelníku pak bude činit rovných 400 litrů, po sklopení zadních sedadel pak 1.395 litrů.

David Bureš
Diskuze (71)

Doporučujeme

7. 2. 2019 13:23
Kamiq ala Scala
Kdybych to shrnul tak jde o totožný interiér Scaly jen s tím rozdílem, že Kamiq je vyšší. Designéři to mají poslední dobou na háku. Motor 1.0 TSI v základu bude tutovka, takže nic pro mě.
7. 2. 2019 12:50
Re: Panel klimatizace...
V základu to nikdo kupovat nebude...
Avatar - CountachSV
7. 2. 2019 07:09
Polívka ze šutráků
Vrchol dizajnerské kreace má být ten mobil přilepenej na palubce? A zbytek vznikl jako jeden výlisek. Nejvíc práce dalo, nalepit na to ten fake chrom.

[odkaz]
Avatar - Jaros71
7. 2. 2019 00:36
Re: dasBefremden
Omyl , já seděl v Aroně 1.5 TSI FR a byla to celkem paráda ! :yes:

Tento Komiq se mi nelíbí vůbec..ani design ani interier. ;-\
6. 2. 2019 23:13
Re: Přijde čtvrtý do party?
Ano, a v kuloarech uz se mluvi o suv na zakladech skoda Citigo a v neposledni.rade taky o terenni uprave nakupniho kosiku Lidl, a to pod zastitou Skodovky.