Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq se dočká další karosářské verze. Bude to pick-up!

David Bureš
Diskuze (3)

Žáci škodováckého učiliště postaví další automobil. Tentokrát to bude pick-up na bázi SUV Kodiaq.

Studenti Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto už několik let mají možnost si v rámci praxe vyzkoušet návrh a stavbu vlastního automobilu. Praktický projekt pokračuje i v letošním roce, kdy jeho výsledkem bude pick-up na bázi Škody Kodiaq. Práce na něm už jsou v plném proudu.

Chystaná studie je prezentovaná jako moderní, osobitý dvoudveřový pickup. Veřejnosti se automobil poprvé představí v červnu.

Na stavbě Kodiaqu pick-up se podílí 29 žáků a šest žákyň ve věku 17 až 20 let, a to pod dohledem techniků a zaměstnanců společnosti Škoda Auto z oblasti technického vývoje, designu a výroby.

S návrhem vozu přitom pomohl i sám šéfdesignér mladoboleslavské automobilky Oliver Stefani. Žáci už v rané fázi výuky navštívili tvůrčí dílnu jeho designérského týmu a pod jeho vedením následně vytvářeli první vlastní, ručně kreslené skici nového žákovského automobilu.

Zatím nepojmenovaný dvoudveřový pick-up na bázi Škody Kodiaq je už šestým takovým automobilem postaveným žáky . První vznikl v roce 2014, kdy se při jeho tvorbě automobilka inspirovala podobnými projekty tvořenými u mateřské automobilky Volkswagen.

Prvním žákovským vozem byl CitiJet, otevřený vůz na bázi Citigo. Následovaly Funstar, originální pick-up vycházející z Fabie, Atero, neboli Rapid Spaceback kupé, Element, otevřené Citigo s elektrickým pohonem, a loni postavený Sunroq, kabriolet s technikou Karoqu.

David Bureš
Diskuze (3)

Doporučujeme

26. 3. 2019 10:20
Bulvarni nadpis
Je to nutne? Neslo by dat normalni nezavadejci nadpis misto clickbaitu? Zbytecne to snizuje uroven...
25. 3. 2019 17:30
Re: dalsi bastard
Nechápu proč sem cpou pořád ty stejný sra.čky..Je možno článek o normálním autě ? Děkuji..
25. 3. 2019 16:53
dalsi bastard
uplne k ho*vnu