Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Motorsport na Rally Monte Carlo

Michal Fokt
Diskuze (3)
Do cíle úvodního podniku MS v Rally dojely dva vozy Škoda Octavia WRC, a to na dobrých místech.

Do cíle úvodního podniku MS v Rally dojely dva vozy Škoda Octavia WRC, a to na dobrých místech.

Od premiérového startu nové posádky s novým vozem lze na soutěži MS jen těžko očekávat nějaké oslnivé výkony, ovšem to neplatí pro posádky Škoda Motorsportu Gardemeister/Lukander a Eriksson/Thörnerová. Prvně jmenovaná dvojice totiž přivedla svůj vůz do cíle jako desátá, ta druhá skončila na třináctém místě. Třetí škodovácký vůz v obsazení Kresta/Tománek závod nedokončil, a to díky havárii v druhé etapě, kdy jej před pádem do strže zachránil telegrafní sloup. Potěšil zejména výkon Gardemeistera, který se s výjimkou jedné vešel vždy v rychlostních zkouškách do první desítky, což je v ostré současné konkurenci o to cennější, že to nebylo díky nesčetným kolizím a technickým problémům rychleji jedoucích vozů, tak jak se to stávalo nezřídka v loňské sezóně.

Prozatímním vítězem Monte Carla se stal Sebastien Loeb na Citroënu, o konečném pořadí na stupních vítězů však rozhodne až odvolání proti jeho dvouminutové penalizaci za nedovolené přezutí pneumatik. Na umístění škodovek to však už nic nezmění.

Dalším závodem kalendáře MS bude rallye ve Švédsku, konaná v termínu 31.1. – 3.2., a také zde nastoupí tým Škoda Motorsport se třemi vozy. V souladu s již dříve vytvořeným plánem usedne za volant namísto Romana Kresty domácí závodník Stig Blomqvist se spolujezdkyní Anou Goni.

Michal Fokt
Diskuze (3)