Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia RS ve službách Policie ČR

Libor Zezulka
Diskuze (45)
V Zákaznickém centru v Mladé Boleslavi převzal ředitel Policie České republiky – Správy hlavního města Prahy plk. JUDr. Petr Želásko stříbrný vůz Škoda Octavia RS.

Martin Jahn, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za personalistiku, poznamenal: „Škoda Auto chce aktivně přispívat ke snižování automobilové kriminality. Octavia RS je náš nejvýkonnější a nejrychlejší model, a proto jsme jej Policii ČR zapůjčili. Věřím, že se díky nasazení Octavie RS v ulicích Prahy podaří vyřešit více případů odcizených vozidel.“

Plk. JUDr. Petr Želásko při převzetí vozu řekl: „Vážím si spolupráce, kterou Policie ČR – Správa hl.m.Prahy se společností Škoda Auto má. Jejich vozidla jsou využívána při běžné policejní činnosti. Jako nejvhodnější se podle mého názoru jeví právě vozy Škoda Octavia. Pokud jde o zapůjčené vozidlo, to bude využíváno pro službu kriminální policie a vyšetřování při pátrání po motorových vozidlech s využitím mobilních prostředků.“

Škodu Octavii RS pohání přeplňovaný benzínový čtyřválec 2,0 TFSI s přímým vstřikováním benzínu o výkonu 147 kW (200 koní). Zrychlení z 0 na 100 km/hod zvládne Octavia RS za 7,3 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 240 km/hod. Automobily Škoda jsou tradiční součásti vozového parku Policie ČR. V současnosti jsou v jejích službách zastoupeny modely Felicia, Fabia, Octavia a Superb, ať již speciálně upravené podle požadavků policejních sborů nebo v sériovém provedení.

Policie ČR si v roce 2004 pořídila také rychlé sedany Ford Mondeo ST 220. Test Fordu Mondeo ST 220 i Octavie RS naleznete v magazínu.

Libor Zezulka
Diskuze (45)
4. 9. 2006 23:26
Re: Ale jó
:-) :yes: