Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda poodhaluje omlazený Kodiaq v novém videu. Premiéra je za rohem!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

První novodobé SUV mladoboleslavské automobilky se už brzy dočká faceliftu. Chystané změny poodhaluje čerstvá upoutávka.

Až sedmimístné SUV Kodiaq debutovalo v roce 2016 a nyní – téměř pět let od premiéry – přišel ideální čas na jeho modernizaci. Debut proběhne online 13. dubna, ještě před samotnou slavností nás ale automobilka láká krátkým spotem, jenž ukazuje některé inovované detaily.

To nejlepší si Škoda pochopitelně schovává na premiéru, přesto se dozvídáme alespoň pár zajímavostí. Kodiaq prý dostane přepracovanou a výraznější příď se vzpřímenější šestihrannou maskou chladiče, která by podle nás měla být více podobná elektrickému Enyaqu.

Video se připravuje ...

Přední světlomety jsou užší než dříve a spolu s odděleným LED modulem umístěným pod nimi tvoří novou „čtyřokou“ světelnou grafiku. Užší jsou také zadní svítilny s krystalickými strukturami, samozřejmě s tradičním tvarem písmene C.

Ve videu je zachyceno ještě několik dalších drobností, které ale neprozrazují žádné velké překvapení. Na veškeré podrobnosti si tak musíme počkat až do oficiální premiéry. Škodovka připomíná důležitost Kodiaqu, který před pěti lety zahájil SUV ofenzívu značky a dodnes sjelo z výrobní linky více než 600.000 kusů tohoto vozu, jenž se prodává na zhruba 60 trzích po celém světě.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme