Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda si registruje další zajímavé jméno. Dočkáme se nového SUV?

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Kodiaq, Karoq, Kamiq, Kushaq, Enyaq. Určitě víte, že tahle zvláštně vypadající slova jsou jmény "esúvéček" značky Škoda. V současné době si česká automobilka registruje podobně znějící výraz. 

Škoda si totiž v lednu letošního roku u Úřadu průmyslového vlastnictví podala přihlášku ochranné známky ve znění "ELROQ". Co by to mohlo znamenat?

Upřímně řečeno, těžko říct. Písmeno "Q" na konci naznačuje jméno pro nějaké SUV, "E" na začátku zase napovídá, že by mohlo jít o vůz s elektrickým pohonem. A jistě vás také napadlo, že Elroq vypadá jako zkratka pro "elektrický/elektrifikovaný Karoq". Ale možná v tomhle slově jen vidíme víc, než máme...

Video se připravuje ...

Mohlo by také jít třeba o jméno nového žákovského auta, které každý rok vzniká ve Škoda Akademii v Mladé Boleslavi. Otázkou však je, jestli aktuální pandemie vůbec realizaci žákovského vozu dovolí.

A snaha o registraci samozřejmě také nemusí znamenat vůbec nic, automobilky, tedy nejen Škoda, si pravidelně podávají přihlášky ochranných známek. Pokud zůstaneme u mladoboleslavské firmy, ta si jen loni registrovala jména Kushaq, Vion, Novik, Elaz nebo Slavia. Zatím z nich uplatnila pouze Kushaq pro malé SUV pro indický trh a Slavii pro žákovský vůz.

Předloni si zapsala třeba názvy Karmiq, Konarq, Kliq, Peaq, Mountiaq, Kosmiq či Enyaq. Enyaq se nakonec jmenuje elektrické SUV, Mountiaq automobilka využila pro žákovské auto roku 2019. 

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - white label
7. 3. 2021 23:31
Re: Za mne Škoda Pupíq !!!!!!!!!!!!!!
Marketing ti to opraví na Popiq...
Avatar - WinDiesel
7. 3. 2021 16:42
Za mne Škoda Pupíq !!!!!!!!!!!!!!
Už se těším !!!
Avatar - caliban
7. 3. 2021 13:41
Návrat krále
Elroq hmm, jak z pána prstenů.
Avatar - white label
7. 3. 2021 13:18
Re: to bude "levné" elektrické SUV
Takže EROTIQ?
Avatar - donPedro
7. 3. 2021 11:09
A kde je ...
... Kurniq?