Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda poslala 10 Octavií Scout z Moskvy k Japonskému moři po vlastní ose

Ondřej Láník
Diskuze (74)
V sobotu 4. srpna 2007 odstartovalo ve 12:00 h z Rudého náměstí v Moskvě deset vozů Škoda Octavia Scout, které se vydají na 9700 km dlouhou expedici s cílem ve Vladivostoku u Japonského moře.

Evropská trasa expedice „Scout Experience“ povede přes Rjazaň, Penzu, Samaru, Ufu a bude končit za Uralem v Čeljabinsku. Expedice pak bude pokračovat dále do vnitrozemí asijské části Ruské federace přes Jekatěrinburg, Omsk až do Novosibirsku, dále přes Krasnojarsk, Irkutsk až k Bajkalskému jezeru. Poslední etapa povede podél hranic s Čínou až do Vladivostoku a symbolicky bude zakončena v cíli známé transsibiřské magistrály.

Během sedmnácti dnů tak posádky tvořené novináři z osmi zemí projedou přes 11 časových pásem a vyzkouší všechny druhy silnic - od asfaltových v Moskvě a okolí až po polní a šotolinové cesty na Sibiři a dálném východě Ruské federace. Jednotlivé etapy měří od 401 km až po nejdelší 1059 km.

Cílem expedice je prověřit běžné sériové vozy Škoda Octavia Scout v extrémních jízdních podmínkách a zvýšit povědomí o značce Škoda zejména v asijských částech Ruské federace. Během cesty tak mají posádky naplánované zastávky u místních prodejců značky Škoda a setkání s představiteli měst a oblastí, které navštíví.

Ondřej Láník
Diskuze (74)
Avatar - filko
30. 8. 2007 00:47
Re: ŠKODA UMÍ
GTI, to je šílené, víš vůbec, kolik máš celkově příspěvků na auto.cz? :-)
Avatar - filko
30. 8. 2007 00:37
Re: a co já??
Já taky! Ach jo.
Avatar - Ricardo
7. 8. 2007 17:07
Re: ŠKODA UMÍ
To souhlasím, OII je auto rozkročené mezi segmenty, totiž vůz nižší střední třídy s cenou střední třídy a prostorností malých vozů >:D :-!
7. 8. 2007 16:20
Re: ŠKODA UMÍ
S tim se neda nesouhlasit. Ano Skoda si svoje misto pracne vydobila a ted ma velice silnou pozici. SCOUT je jiste dobrym vozem, ktery by nevedoucimu mohl slibit vic nez opravdu dokaze. Nahore jsem ale uz napsal ze zvladne presne to, co vetsina pozaduje.
7. 8. 2007 15:00
Re: ŠKODA UMÍ
:-) :-) :yes: