Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda představuje limitku Rapid Matte Edition. Pro nás není

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Rapid sice z evropské nabídky Škody už dávno vypadl, přesto existují trhy, kde je vůz toho jména stále k dispozici.

Patří mezi ně také Indie. A právě tam Škoda čerstvě představila limitovanou verzi tohoto kompaktního sedanu. Pro připomenutí, indický Rapid je jedním z prvních „domestikovaných“ modelů české značky, který se technicky vždy lišil od typů nabízených v Evropě i na jiných světových trzích. V závodě v Púně vyráběný sedan používá platformu PQ25, která byla základem pro malé a kompaktní vozy koncernu Volkswagen před současnou platformou MQB.

Nyní tento vůz zřejmě čekají poslední měsíce života, brzy by ho měl nahradit zcela nový sedan, pro který automobilka vybrala jméno Slavia.

Ale zpátky k nové verzi Rapidu. Limitka nese označení Matte Edition, čímž dává najevo, co od ní očekávat. Ano, základním poznávacím prvkem je matný lak, konkrétně tmavě šedý. Ten pak doplňují černá kola, černá maska chladiče, malý černý přední spoiler nebo černá zpětná zrcátka. Vzadu zaujme spoiler na hraně víka kufru a decentní difuzor.

Tmavé odstíny dominují také interiéru, v němž najdeme čalounění kombinující koženku a Alcantaru. Škoda dále zmiňuje bohatou výbavu, zahrnující například infotainment s velkou dotykovou obrazovkou, zadní kameru, neobvyklou čističku vzduchu do USB nebo parkovací senzory vzadu.

Automobilka o nové verzi hovoří jako o limitované edici, počet kusů, které míří k prodejcům, však neupřesňuje. Rapid Matte Edition je k mání výhradně s tříválcem 1.0 TSI o výkonu 81 kW. S manuální převodovkou stojí v přepočtu asi 350 tisíc korun, s automatem pak 395 tisíc.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

8. 10. 2021 19:48
Škoda pre Indiu...
...čiže pre nás bezpredmetné, max. ako zaujímavosť.
A to je fajn, lebo je to hnusné. Mám pocit, že pozerám na nepodarené čiernobiele fotky.