Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda připravuje facelift Superbu. Takhle bude vypadat jeho nový nárazník!

David Bureš
Diskuze (15)
Modernizovaná vlajková loď Škodovky má přijít na trh na začátku roku 2019. Novinkou bude plug-in hybridní model.

Ani se to nezdá, ale třetí generace Škody Superb je tu s námi již od roku 2015. Tři roky na trhu jsou přitom v automobilovém světě ideální čas na modernizaci daného automobilu a nejinak tomu bude právě v případě Superbu. Modernizovaný vzhled doplní inovovaná technika.

Na internet už pronikly snímky přepracovaného nárazníku modernizovaného Superbu, který byl zveřejněn na fanouškovských stránkách tohoto modelu. Fotografie přitom potvrzují naše dřívější zprávy, že facelift Superbu si zachová dnešní tvar světlometů, prolis pod nimi ale zmizí. Změní se také tvar chladicích otvorů v nárazníku, které podle našich zpráv budou ohraničeny chromovanou lištou. Víc chromu bude použito také na zádi, což ji má oživit, konkrétně půjde o lištu nad registrační značkou propojující koncová světla.

Zajímavostí je pak informace, že u luxusní varianty Laurin & Klement se přední nárazník bude lišit prolisem navíc tak, aby vrcholná verze byla jasně rozpoznatelná. Vrcholná světla pak mají mít nově techniku Matrix LED, tedy zhasínání jednotlivých segmentů lampy tak, aby vůz neoslňoval protijedoucí řidiče. Vnitřek by měl zase vylepšit digitální přístrojový štít, představený již v Karoqu.

Inovovaný vzhled u modernizovaného Superbu doplní také vylepšená technika. V souvislosti s nastupující emisní normou Euro 6c se nepochybně dočkáme úprav v nabídce motorů, očekávat se dá zástavba filtru pevných částic i pro benzinové motory, dosavadní čtrnáctistovku by pak mohla nahradit nová patnáctistovka, známá už z Karoqu.

Nejdůležitější novinkou ale bude příchod plug-in hybridu. Jakou techniku využije, se zatím jen spekuluje, nejčastěji se hovoří o kombinaci 1.4 TSI s elektromotorem a převodovkou DSG jako v Passatu GTE, což by znamenalo kombinovaný výkon 160 kW.

Podle dostupných zpráv se modernizovaného Superbu dočkáme v prodeji v lednu 2019. Oficiální výstavní premiéra by tak mohla proběhnout na podzimním autosalonu v Paříži.

David Bureš
Diskuze (15)
Avatar - Hittman
31. 1. 2018 23:13
Prvni
bude facelift Passatu včetně motorů, které přijdou do supa, nebo část z nich. A nová světla Matrix vyzkoušíme také na Passatu...
Avatar - Googlit
31. 1. 2018 17:39
Photoshop
Zkusil jsem ho v photoshopu naroubovat na sup před faceliftem a za mě teda dobrý [odkaz] >:D >:D >:D
Avatar - white label
31. 1. 2018 17:04
Re: A co motory?
Ano, emise, konkrétně přechod na jiný spalovací cyklus, viz Audi, kde to (v rámci koncernu) začalo.
31. 1. 2018 16:28
Re: A co motory?
Ten pokles je podle mě daný přechodem z generace EA 888 Gen.3 na generaci EA 888 Gen. 3B s Budackovým spalovacím cyklem poprvé použitým u verze 140 kW. Ten je celý silně zaměřený na snížení spotřeby a to jde proti maximálnímu výkonu, tato generace asi přes těch 200kW nepůjde, od toho mají pětiválce, šestiválce a další víceválce. Btw. Passat už s 2.0 TSI 206kW nejde objednat. Blíží se 1. září a asi budeme čučet kolik stávajících benzínových motorů ze dne na den vypadne z nabídky kvůli WLTP, nicméně obecně vzato je to dobrý směr, protože znamená alespoň mírný upsizing.
31. 1. 2018 15:10
Prolis je fuč
A další tuctovka bude na světě...