Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda propaguje Citigo automobilovými vraky

David Bureš
Diskuze (8)
Recyklovatelná replika slavné britské památky Stonehenge je postavena ze starých automobilů.

Škoda bude ve Velké Británii propagovat svůj minivůz Citigo i pomocí repliky Stonehenge, která byla postavena uprostřed Londýna, jen nedaleko Tower Bridge. Replika jihoanglického komplexu menhirů automobilka je označována jako „Citihenge.“

Plastika byla odhalena krátce před letním slunovratem, který letos připadá na 20. červen. Stavba repliky slavné památky pod vedením sochaře Tommyho Guna trvala tři měsíce. Instalace stavby uprostřed Londýna pak trvala méně než 12 hodin.

Tento umělec se mimochodem dlouhodobě zabývá velkými sochami vyrobenými z dílů strojů. Gun o stavbě tvrdí, že se díky ní vrátil do svého dětství. Umělec říká, že když vyrůstal na farmě, rád budoval a vytvářel věci pomocí dílů z vyřazené techniky.

Na repliku vysokou více než pět metrů bylo použito 18 starých automobilů. Každý „henge“ je pět metrů široký, včetně aut bylo celkově na stavbu použito 36 tun oceli. Autoři tvrdí, že struktura vydrží i sílu 12 hurikánů.

Automobily použité v konstrukci dohromady najely více než 1,9 milionů mil. Struktura „Citihenge“ je pak dle Škody stoprocentně recyklovatelná.

Dva dny bude replika Stonehenge vystavena v londýnském parku Potters Fields. Poté bude putovat po celé Británii, zhlédnou ji i návštěvníci letošního Festivalu rychlosti v Goodwoodu, který se koná mezi 28. červnem a 1. červencem.

David Bureš
Diskuze (8)
22. 6. 2012 14:39
Předmět
"...Na repliku vysokou více než pět metrů bylo použito 18 starých automobilů.
...Automobily použité v konstrukci dohromady najely více než 1,9 milionů mil."

Keď dobre rátam, priemerne mali tie autá najazdené cca 105 000km a takto skončia? Keby nejaké nepojazdné vraky zo šrotoviska tak ok.

21. 6. 2012 11:59
Re: Je to nevkusné
Problem je, ze ne kazdy ma tu odvahu jit, vzit do ruky Kalasnikov a dvema davkama prostrilet a nasledne zapalit reklamni Citigo uprostred Citihenge v centru Londyna a pak se hajit tim, ze to nebyl vandalismus a poskozovani ciziho majetku ale seriozne mineny akt umelecke tvorivosti. Nebyla by to o nic mensi lez, nez kdyz Skoda tvrdi, za tahle reklamni kampan je moderni umeni.
Lidi si to akorat tak prohlidnou, nekteri si i ponadavaji, ale svuj ucel to splni. Billboardy uz jsou okoukane, tak hura, Tommy Gun, Anastasia a spol budou delat reklamu na Citigo pod vlajeckou moderniho umeni. To s tema nabalzamovanyma mrtvolama prijde na radu taky, neboj. Tak za rok , za dva... :-!
Avatar - avatas
21. 6. 2012 06:41
Vidím šrot
Tak si kráčím parkem a tu náhle vidím šrot.Vlevo šrot,vpravo šrot a tu náhle Citigo!Umění útočí!
Kam se hrabou mazálkové typu Van Gogh,Rembran,Michelangelo Buonarroti a jiní.
Umění je šrot.Svědčí to o naší etapě vývoje,o naší degeneraci.
A Citigo je v tom nevině,určitě dobré auto za pár Liber. :-!
Avatar - Ada je zase tady
21. 6. 2012 00:59
Je to nevkusné
Za každým tím starým autem je spousta poctivé práce a ti lidé, kteří tomu autu dali život, si nezaslouží, aby jejich práce byla zesměšňována. Vystavovat vraky aut je jako vystavovat nabalzamované mrtvoly lidí nebo ruiny lidských obydlí.

Staré auto se sluší rozebrat a recyklovat všechno, co se dá a ne s ním dělat tyátr :no:
20. 6. 2012 20:58
Hmm
Aneb poslete svoji sierru, W124ku, nebo 406ku do srotu a kupte si citigo 8-s