Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid Spaceback ScoutLine: Kompaktní dobrodruh z Boleslavi

David Bureš
Diskuze (45)
Rapid Spaceback je od zahájení prodeje prezentován jako stylový model. Po sportovně laděné verzi Monte Carlo obohacuje nabídku outdoorový paket ScoutLine.

V minulých měsících byly na českých silnicích několikrát zachyceny prototypy Škody Rapid, které disponovaly oplastovanými nárazníky ve stylu modelů Scout. Nyní mladoboleslavská automobilka příchod „poloterénního“ Rapidu potvrzuje, když představuje paket ScoutLine.

Outdoorový paket ScoutLine je v tuto chvíli prezentován na modelu Rapid Spaceback. Pětidveřový hatchback vybavený tímto balíčkem dostal nárazníky s výraznými nástavci, které jsou lakované strukturovanou černou matnou barvou, zatímco středové díly jsou v reflexní stříbrné. Z boku karoserii chrání plastové kryty prahů a lemy blatníků, které jsou rovněž matně černé.

Karoserii dále oživují stříbrné kryty vnějších zrcátek. K paketu jsou dodávána litá šestnáctipalcová kola Rock ve stříbrné barvě, k dispozici jsou ale též 17" ráfky Camelot. Zákazníci mají na výběr celou paletu laků dostupných pro Rapid Spaceback, a to včetně zeleného odstínu Pistachio na přiložených fotografiích.

Nabídka motorů pro Rapid Spaceback ScoutLine není omezena. Zákazníci mají na výběr tři zážehové turbomotory – 1.2 TSI (66 kW a 81 kW) a 1.4 TSI (92 kW), vznětové zastupují 1.4 TDI (66 kW) a 1.6 TDI (85 kW). Všechny jednotky jsou sériově vybaveny systémem Start/stop a rekuperací brzdné energie.

Prodej Rapidu Spaceback s paketem ScoutLine bude na vybraných trzích zahájen v průběhu letošního roku.

Škoda Auto chce paketem ScoutLine nalákat ještě více zákazníků k modelu Rapid Spaceback. Od uvedení do prodeje na podzim 2013 dodala automobilka evropským zákazníkům již více než 105.000 Rapidů v této karosářské variantě.

David Bureš
Diskuze (45)
18. 9. 2015 22:00
Rapid scout
Podle mého názoru velmi povedené a líbivé auto.Které se pěkně liší od ostatních.Jen tak dál! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=3GX8Oi… />
Avatar - Ada je zase tady
9. 7. 2015 13:28
Re: Nechápu ten odpor
No, s tou velikostí kol by se dalo polemizovat. Světlá výška +2cm bude tak akorát pro osobní vůz. Vůz, který se alespoň občas podívá do terénu, by měl ovšem mít světlou výšku větší a 4x4. Otázka tedy spíše zní, pro koho se vůbec vyrábí ten současný Rapid se speciálně sníženým podvozkem? :no:
Avatar - bystron
9. 7. 2015 10:53
Re: Kromě dalších a dalších Škodovek je tu také FL ix20,
i20? co to je? to je nějaká nemoc 20 století? bože takové cetky nebrat !!!
Avatar - bystron
9. 7. 2015 10:51
Re: Další znásilněná Scoutka
Mě by zajímalo zda třeba čepy atd budou mít jiné katalogové číslo dílu. V tom případě by to odolnější být mohlo. Takhle jde podle mého spíše jen o optický styling. Zda povedený si rozhodnou zákazníci sami ;-)
9. 7. 2015 10:09
Re: Nová a kulatá Škoda Scoutline
Já jsem to na jednom Rapidu viděl.