Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Roomster II by se měla ukázat až příští rok

Jan Mička
Diskuze (141)
Druhá generace MPV Škoda Roomster se ukáže až příští rok. Vývoj pokračuje podle plánu a nenabírá zpoždění.

Výroba první generace Škody Roomster skončila v dubnu letošního roku, a přestože se v minulosti dlouho spekulovalo, zda se objeví nástupce, již delší dobu je ve všem jasno. Škoda bude s modelem MPV pokračovat i v další generaci, otázkou ale zůstává, kdy jej představí veřejnosti.

Podle neoficiálních informací britského Autoexpressu zůstane vůz v letošním roce ještě pod pokličkou, důvody však zpráva neuvádí. Spekuluje se o záměru koncernu Volkswagen nechat větší prostor na trhu nové generaci modelu Caddy, pravda ale nejspíše bude někde jinde. Nejpříhodnější příležitostí k představení nového MPV je totiž blížící se autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem, který se ale pro Škodu ponese ve znamení Superbu Combi.

Značka dosud oficiálně neřekla, kdy se nový Roomster ukáže, interní informace ale nenapovídají jakémukoliv odklonu od předem stanoveného plánu. Podle našich odhadů dojde k představení vozu příští rok na autosalonu v Ženevě a prodej bude spuštěn nejpozději v červnu. O výrobu by se měl postarat závod v polské Poznani, kde se montuje i zmíněný Caddy.

Ve Frankfurtu se dočkáme také dvou nových verzí Superbu. Potvrzen je úsporný Greenline s přeplňovanou vznětovou šestnáctistovkou a systémem SCR (běžné 1.6 TDI vstřikování močoviny nemá). Druhým lákadlem je nový optický paket navozující pocit sportovnosti (nepůjde o Superb RS) Vlajková loď by se tedy měla představit ve stejném stylu jako Volkswagen Passat R-Line.

Jan Mička
Diskuze (141)
1. 9. 2015 00:13
Re: Výroba
Jak říkám - to je jen dezinformace nebo špatné interpretace, MQB se tam vyskytuje, to ano, a obzvláště v PR je to hodně zvýrazněno, nicméně platforma je stejná a karoserie také :-) Ale třeba motory jsou z MQB, takže jde o to o jakého dodavatele se jedná.
31. 8. 2015 00:00
Re: Výroba
Ovšem ten důkladný facelift vůči svým dodavatelům deklarují jako přechod na MQB. Fakt je že to auto vypadá dost podobně 8-s
30. 8. 2015 20:11
Re: Výroba
Já si právě nic nemyslím, a ani to že to na nějakém internetovém diskuzním fóru bude stokrát zopakováno z toho pravdu neudělá ;-) ale k věci - když jsem psal vlajkovou loď tak jsem myslel caddynu, vlajkovou ve smyslu vůči škodovce (tedy že by mateřský koncern měl starší techniku než adekvátní škodovka), ale uznávám že jsem to nenapsal nejsrozumitelněji... Jinak samo sup i octa na MQB bez debat jezdí, zbytek portfolia prozatím zůstává skutečně u starších řešení.
30. 8. 2015 20:03
Re: Výroba
Podle mě, tiskových zpráv a koncernu je to stále PQ35, jelikož tzv. nová generace je jak známo pouze důkladný facelift.
30. 8. 2015 17:35
Re: Výroba
To si myslíš ty. Automobilky takový informace vydávají pro potřeby dodavatelů. Oficiálně do médií to ale pouští třeba až těsně před vydáním příslušnýho modelu. Čemu říkáš vlajková loď? Superb? Ten je ale taky MQB. Oktávka taky. Jedinej novej model na starý platformě je Fabka a Rapid.