Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Scala jako kombík a liftback? Takto vypadají další karosářské varianty

David Bureš
Diskuze (12)

Škoda Scala na rozdíl od předchůdce přijela v jediné karosářské variantě. Jak ale ukazují vize českého grafika, možná je to škoda.

Mladoboleslavská automobilka Škoda letos na evropských trzích nahradila Rapid modelem Scala. Ten přijel s novým designem a moderní technikou díky platformě MQB A0, avšak v jediné karosářské verzi. Zatímco Rapid byl u nás dostupný jako liftback a hatchback (Rapid Spaceback), novinka je výhradně pětidveřovým hatchem. Přestože se s další karosářskou variantou nepočítá, nebrání to grafikům je navrhnout.

Mezi takové šikovné grafiky patří i Jan Lušovský, zveřejňující svá díla na stránkách Hezčíauta.cz. Ten se rozhodl navrhnout Scalu také ve formě liftbacku (tudíž ve formě přímého nástupce Rapidu) a kombíku. Přestože taková provedení s největší pravděpodobností nikdy nevzniknou – příliš by konkurovala větší Octavii – Lušovského práce ukazuje, že by měla co do sebe.

Obzvlášť Scala Combi by si podle nás své zákazníky našla – už jen kvůli tomu, že se v příští generaci už nepočítá s Fabií Combi. Kompaktní kombík by tak mohl být více než důstojným nástupcem tohoto oblíbeného rodinného auta.

Jak jsme ale uvedli, jedná se jen o vizi nadaného grafika. Škoda v případě Scaly počítá s jedinou karosářskou variantou, pětidveřovým hatchbackem, jakožto nástupcem Rapidu Spaceback. To však neznamená, že by na tuto kategorii automobilka rezignovala. Pro ruský trh totiž chystá další kompakt, nejspíše s karoserií sedan, který nadále ponese jméno Rapid. Představen bude ještě během letošního roku.

David Bureš
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - Emel
16. 10. 2019 16:39
Re: Combi bych bral
Cena pod 300 není realistická, pokud Hyundai stlačilo i30 na 320, tak to podle mě prodávají pod náklady a není to zdravé. Kombík v rozumné výbavě a s motorem typu 1.0T přes 100k by měl být 400 (i30 v tom základu má ocelové 15" a halogeny).

Superba... to si úplně nemyslím. Jo, je tam nějakej kus komfortu (třeba akustickýho) navíc, ale myslím, že pro kupce ojetiny to nestojí za vyšší servisní náklady na auto střední třídy. Obzvlášť když Octavia velikostně skoro všem vyhoví.
Avatar - Fortune Rayzor
16. 10. 2019 16:26
Re: Takto vypadají další karosářské varianty?
A ty kombíky Scaly co jezdí už asi měsíc kolem vrchlabského závodu budou asi přeludy. Se spíš divím, že to je "takové překvapení".
16. 10. 2019 02:13
Combi bych bral
Kdyby bylo combi s led světly, litými koly, klimou do 300.000 a konkurovalo to i30 tak do toho jdu. Octavia je šíleně drahá a tohle by za úvahu stálo.

Jinak každý asi radši koupí vyšší třídu ale ojeté auto jako já Superba
Avatar - 3_diamanty
15. 10. 2019 22:43
aky by aj mal zmysel
kombik od scaly vedla octavky kombi? ziaden... k comu taketo vymysly :'-(
15. 10. 2019 21:48
A je to tady
Obsedantně kompulzivní porucha místního magazínu se opět projevila. Prosím ještě scalu pick-up a doje.banou přestavbu žáků škodováckého učiliště (škoda skála - mohl by to být terenak 4x4 s navijákem a led lampou na střeše)....ať to máte komplet!