Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda spouští aktualizace softwaru ME3 pro vozy Enyaq, co nového přináší?

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Nové vozy jsou softwarem ME3 vybaveny již z výroby, pro ty starší nyní automobilka spouští bezplatnou servisní kampaň.

Mladoboleslavská automobilka dnes spustila bezplatnou servisní kampaň pro vozy Škoda Enyaq iV, v rámci které budou již dodané modely vybaveny aktuální verzí softwaru ME3. Nová verze softwaru, kterou jsou nyní dodávané vozy vybavené z výroby, totiž přináší řadu optimalizací.

Majitelé starších vozů Enyaq iV se po aktualizaci mohou těšit například na vylepšenou správu baterií, prodlužující jejich životnost, zvyšující rychlost nabíjení a zajišťující delší reálný dojezd v zimním období.

Nový software totiž přináší režim péče o baterii, v rámci kterého se akumulátor při dalším nabíjení nabije maximálně na 80 procent, což baterii chrání a prodlužuje její životnost. V případě potřeby je ale pořád k dispozici plná kapacita baterie i maximální rychlost nabíjení. Ta se u modelů s baterií o kapacitě 62 kWh zvýšila na 120 kW, zatímco u modelů s 82 kWh baterií na 135 kW. Vylepšený tepelný management pak v zimě přispívá k vyššímu reálnému dojezdu.

Video se připravuje ...

Automobilka ale vylepšila také virtuální kokpit, infotainment systém a rozšířila on-line služby Škoda Auto, jejichž využití by mělo být intuitivnější. Grafika nabíjení a dojezdu nově zahrnuje zobrazení cíle jízdy a potřebných nabíjecích zastávek, head-up displej zobrazuje úroveň nabití baterie, zadní parkovací kamera nabízí vyšší kontrast a multifunkční tlačítko na volantu umí přepínat mezi adaptivním tempomatem (ACC) a asistovanou jízdou.

Místní autorizovaní partneři Škoda Auto budou nyní oslovovat majitele vozů Enyaq iV, aby s nimi dojednali návštěvu servisu. Instalace novější verze software zabere zhruba 5 hodin a její průběh poodhaluje automobilkou zveřejněné video.

Důležitý je ovšem také fakt, že po instalaci všech aktuálních vylepšení bude vůz Škoda Enyaq iV nakonfigurován tak, že většina budoucích aktualizací bude již nainstalovaná na dálku bez nutnosti opětovné návštěvy servisu.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

16. 8. 2022 21:57
Re: To zase bude....
No jo no. SW Škodovky je nevyzpytatelný, asi tak jako cesty páně :-[] :-[] :-[]
16. 8. 2022 21:43
Re: To zase bude....
mi vše normálně fungovalo do té aktualizace :(
16. 8. 2022 21:13
Re: To zase bude....
Vidíš a u Enyaqu to bude znamenat určitě obrovský pokrok. Reálně ujedeš místo 250km, třeba i 259km, případně i 263km, když si v zimě místo topení vezmeš svetr a v létě místo klimy si ho sundáš ;-)

Btw mě na OIV po aktualizaci funguje vše normálně…
16. 8. 2022 14:37
Moc pěkný
5 hodin a návštěva servisu? Jestli ono by to nešlo nějak pohodlněji... :D
Aspoň, že je aktualizace bezplatná, s tím jejich pravěkým přístupen to není úplná samozřejmost.
16. 8. 2022 14:27
To zase bude....
minulý týden se mi na Octavii automaticky zaktualizovalo software a dnes už "Laura" nerozumí hlasovému ovládání telefonu.... :-( a na klávesnici je zadávání o nervy!