Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodovákům začala dovolená. Pocítí ji i obyvatelé Mladé Boleslavi

ČTK
Diskuze (3)

Ve Škodovce začala celozávodní dovolená. Dotkne se to i samotné Mladé Boleslavi.

V automobilce Škoda Auto dnes začíná pravidelná celozávodní dovolená. V mladoboleslavském závodě II se podle informací týdeníku Škodovácký odborář první zaměstnanci vrátí k výrobním linkám z neděle na pondělí 7. srpna a ve Vrchlabí v pondělí 7. srpna. V závodě MB I a v továrně v Kvasinách budou mít volno o týden déle kvůli investicím do výroby.

Na třetí týden volna pro zaměstnance v MB I a v Kvasinách vyjednaly Odbory KOVO překážku na straně zaměstnavatele s náhradou 80 procent průměrné mzdy. "Podle toho, jak rychle se podaří uvést do provozu nové zařízení, je možné, že část zaměstnanců zejména v MB I půjde do práce již koncem třetího týdne, aby zařízení vyzkoušeli," napsal Škodovácký odborář.

Kvůli hromadné dovolené se výroba ve škodováckých závodech začala podle týdeníku postupně zastavovat minulý pátek.

Termín, na který připadá celozávodní dovolená ve Škodě Auto, využila Mladá Boleslav k opravě třídy Václava Klementa. Stavbaři s opravou jedné z nejvytíženějších ulic města začali v sobotu a pracovat budou ve dvou etapách do 3. srpna.

"Tato část města se bude muset objíždět přes sídliště. Jedná se o klasickou celoplošnou opravu, využíváme termín, kdy je v automobilce celozávodní dovolená," řekla ČTK minulý týden mluvčí města Šárka Charousková. Komplikací podle ní může být, že se lidé nedostanou autem k hlavnímu vchodu nemocnice. Uzavřená je i autobusová zastávka Pod Nemocnicí a další dvě zastávky.

Škoda Auto v letošním prvním pololetí zvýšila odbyt skoro o 20 procent na 432.200 vozů. V samotném červnu odbyt podle dat mateřského koncernu Volkswagen meziročně vzrostl o 19,3 procenta na 78.700 aut, což je ale výrazné zpomalení z květnového růstu o 34,8 procenta.

ČTK
Diskuze (3)

Doporučujeme

24. 7. 2023 13:35
Re: Příjemnou dovolenou přeji
To je možné. Zajímavé je, že v roce 2022 to vypadá na cca 10 milionů prodaných EVs, z čehož je cca 6 milionů v Číně a 2 miliony v Evropě. Ten úspěch v Číně, která má skoro 2x tolik obyvatel, ale zřejmě o dost nižší příjmy je určitě daný Wulingem. Osobně si myslím, že to výrobci a dovozci úplně zbytečně s cenami u nás natahují.
24. 7. 2023 12:12
Re: Příjemnou dovolenou přeji
jj, tiež prajem do Škody peknú dovolenku a hádam im Enyaq nezoberú.

K tvojmu príspevku: Tipujem, že Číňania za 3x vyšší počet EV zaplatili dokopy menej ako Európania.
Najpredávanejšie EV v Číne 2021 a 2022 je Wuling Mini EV, s cenou od 4,800 USD, príp. 2850 + prenájom batérie.
24. 7. 2023 11:55
Příjemnou dovolenou přeji
Přeji všem zaměstnancům příjemnou dovolenou. Minulý týden mě zaujal článek na kurzech.cz - http://www.kurzy.cz/…t-soucasti-cele/ . Tady nejsou až tak zajímavé bláboly o stabilizaci toků elektrické energie, to není žádná blábolící novinka, ale podstatnější je graf za yahoo finance, který ukazuje prodeje elektroaut v Číně, Evropě, SSA a souhrn prodejů v ostatních zemích a jejich vývoj. Nevím co za data jsou 2023, ale už za rok 2022 jsou podle jednoho zdroje je 60 % EVs prodáno v číně a 20 % v Evropě, prodeje v SSA se prý blíží/budou blížit k jednomu milionu kusů (zdroj: http://pditechnologies.com/ev-emobility). Koukal jsem, že v SSA se prodalo loni asi 14 milionů aut a v roce 2016 měli rekord s 17,5 miliony.