Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skutečná škodovka po důchodci? Tenhle Yeti za 10 let najezdil jen 6131 km. A je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Auto po důchodci, to je už legendární vějička z automobilových inzerátů, nad kterou se většina zájemců o ojetý vůz snad už jen ušklíbne.

Přesto samozřejmě taková auta skutečně existují, jen jich není moc. A někdy opravdu vypadají tak, jak si je představujete. Vezměte si třeba tuhle Škodu Yeti, která je aktuálně na prodej v Nizozemsku.

První SUV české automobilky totiž vypadá, jako by si ho někdo koupil, uklidil do garáže a pak s ním zapomněl jezdit. Naznačuje to nejen pohled na tachometr, kde svítí pouhých 6131 kilometrů, ale také fotografie vozu. Tahle škodovka minimálně na fotkách vyhlíží jako nová.

Přitom byla poprvé registrována už v roce 2011. Jde tedy o Yetiho ještě před faceliftem, s těmi netradičními a charakteristickými předními světlomety. Prodejce pak nízký nájezd vysvětluje právě pokročilým věkem, který dosud jedinému majiteli nedovoloval auto často používat.

Yeti kromě stavu a skromného počtu kilometrů na tachometru zaujme také slušnou výbavou, zahrnující například navigaci, parkovací senzory vpředu i vzadu, parkovací asistent nebo dvouzónovou automatickou klimatizaci. Nový vlastník k autu prý dostane také kompletní servisní historii.

Už méně zajímavá je motorizace. Pod kapotou se totiž ukrývá jen přeplňovaná dvanáctistovka o výkonu 77 kW, spojená se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG a pohonem předních kol.

A cena? Prakticky nejetý a skoro 10 let starý Yeti je k mání za 13.950 eur, což je v přepočtu asi 364 tisíc korun. Jen pro srovnání, nová Škoda Kamiq, nejlevnější současný crossover mladoboleslavské automobilky, startuje s litrovým tříválcem o výkonu 70 kW a ve výbavě Ambition na částce 417.900 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

27. 3. 2021 16:43
Re: zlata yetina
Co ty ses zac? Nakej chuj ze sidliste, ne? Co te tak ctu, tak se nestacim divit. O novych Volvech pises jako o balastu a pak nekde chvalis podelanyho korejce, jak uzasnej ma interier a jak to natira tzv. premii. Jdes do ignoru, protoze ses debil. Nazdar.
27. 3. 2021 16:42
Re: zlata yetina
Ano, ale pokud jste cestovali max 2. Rodina, popř kočárek se tam nevlezli
27. 3. 2021 09:31
Re: Výhodná koupě
Ne nutně. Yeti od rodičů má aktuálně něco přes 5 let a najeto něco přes 4 tisíce. Oni tím jezdí primárně k doktorům mimo město. Po městě se většinou pochybují pěšky. No a tak větší polovinu toho nájezdu mám na svědomí já. Jezdím s tím od jara do podzimu na hory, protože mi ho je líto. Garážované, původní long life olej okamžitě zavrhnut a přešlo se na roční cyklus. Při pravidelných ročních prohlídkách čištěná i klimatizace. To auto po těch pěti letech ještě pořád uvnitř voní jako nové auto.
27. 3. 2021 09:20
Re: Když nemá vnoučata,
v holandsku se na chalupy moc nejezdi
je jich o 7mil vic na polovicnim uzemi co u nas
jako kdyby u nas zilo skoro 35mil lidi
jestli nekam holandani jezdili na chalupy, tak to bylo do cech, ale to je tak 10 let zpet
27. 3. 2021 08:59
retez?
nema tahle verze 1.2tsi jeste problematickej retez ???