Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skutečné Matchbox autíčko součástí největší sbírky angličáků na světě

Michal Fokt
Diskuze (2)
Vlastník největší kolekce autíček Matchbox nyní může s jedním z nich jezdit po silnicích. Povedlo se mu totiž koupit unikátní speciál z roku 1937, jenž svého času propagoval výrobce zápalek.

Miniaturní autíčka značky Matchbox si získala své označení, jak název napovídá, podle své velikosti, díky které se vešly do krabičky od sirek. Existuje ale i jedna výjimka. Největší "matchbox" autíčko je totiž tak velké, že se do něj vejde i člověk. Sice hodně malý, ale vejde. Že to tím pádem už není "matchbox"? Ale je...

Tohle autíčko, jehož jednoduché tvary byly inspirovány právě zmíněnými hračkami, totiž vzniklo proto, aby propagovalo - co jiného, než značku zápalek England´s Glory. Není to sice taková značka jako Solo Sušice, ale co už, v Čechách bohužel podobná invence chyběla. Britský výrobce dostal nápad postavit autíčko, řízené liliputem, už v roce 1937 a základem pro tento "tuning" byl Austin Seven van z roku 1932.

Match Van se dožil dnešních dní a tak není divu, že když se tohle vozítko objevilo 29. října na aukci Baron´s v Sandown Park 29. října, vzbudilo zájem majitele největší sbírky autíček Matchbox na světě, jenž jej pořídil za 10.700 liber, tedy za přibližně 320 tisíc korun. Velmi stylová záležitost, co říkáte?

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
5. 11. 2013 23:20
Re: ...
>:-[] >:-[]
Avatar - KubikCv
5. 11. 2013 20:42
...
Napadá mně snad jediný...Hammondovo auto >:D