Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slovenský přechod pro chodce baví internet. Co se tady děje?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Možná už jste na fotku tohoto přechodu pro chodce na sociálních sítích také narazili. "Zebra" se zatravněným ostrůvkem uprostřed skutečně existuje, najdete ji ve slovenské Bratislavě.

Zvláštní přechod pro chodce vede přes čtyřproudovou silnici na křižovatce Kutlíkova a Starohájska. Nejde však o nějakou fušeřinu či stavební přehmat.

Jedná se jen o "mezistupeň" mezi starou podobou přechodu a plánovanou novou verzí, která zahrnuje i zmíněný ostrůvek. Jinými slovy, přechod prochází úpravou a bude ještě přemalován. To ostatně naznačuje i betonová část ostrůvku, kudy nová "zebra" povede.

Jestli vás tohle vysvětlení zklamalo, nezoufejte. Do galerie jsme vám kromě původní podoby bratislavského přechodu přihodili pro pobavení také pár bizarních přechodů pro chodce z celého světa. 

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

16. 10. 2019 07:16
Re: Ach synku, synku Jesus back !!!
Tatry nikdy nepatrili ku zemiam Koruny českej, takže sťažnosť je neopodstatnená. Historicky by sa skôr malo sťažovať Maďarsko, že mu bol "amputovaný" felvidék. Nevravím, že by som z toho bol nadšený, ale aspoň by to malo historické opodstatnenie.
16. 10. 2019 07:13
Prechod
Ono, ten prechod je tam v podstate aj tak zbytočný. Chodím cez neho skoro denne a za posledné roky mi tam auto dalo prednosť presne 1x. Takže z praktického hľadiska by stačilo odstrániť "zebru" a všetko by bolo OK.
15. 10. 2019 20:41
no a co?
cobol jde na prochazku s baranom a chce se uprostred napast