Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Americe mají festival toho nejhoršího ze světa aut. Prohlédněte si opravdu bizarní galerii

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Velkolepé autosalony, přehlídky supersportů, to všechno dobře známe. Věděli jste ale, že existuje akce Concours d'Lemons, na které se zpravidla objevují největší automobilové bizarnosti?

Napříč automobilovými fóry a bazary dnes najdete nejrůznější překvapení, která jen zdánlivě odpovídají původnímu originálnímu vozu. Že je potom takové auto akorát pro ostudu? Ne tak docela. Můžete s ním totiž vyrazit na událost Concours d'Lemons v Monterey, kde odborná porota „odměňuje“ ty největší bizarnosti automobilismu.

A odbornou porotu nemyslíme s nadsázkou. Skutečně je složena z prestižních novinářů a odborníků, kteří, dle slov organizátorů, vybírají „to nejhorší, co může automobilový svět nabídnout“. To ostatně potvrzují i slova zakladatele této události Alana Galbraitha: „Líbí se nám hezké kusy špatných aut a špatné kusy dobrých aut,“ vysvětluje.

Více už prozradí přiložená galerie. Ještě vám řekneme, že absolutním vítězem se stala nepovedená replika Ferrari Enzo. Majitel jej našel na poli, prostřednictvím crowdfundingu vysbíral finanční prostředky na renovaci a pustil se do práce. Posléze auto na vybraných akcích registroval jako skutečné Enzo.

Za vypíchnutí určitě stojí skleněná „bublina“, kterou můžete v galerii rovněž zahlédnout. Majitel ji koupil od imitátora Elvise Presleyho, jenž učí angličtinu v Číně, ale sám čínsky neumí. Při jízdě představil vlastník i originální zvukový signál. Prý je to čínský vzkaz, ale všichni přítomní v podivném zvuku slyšeli oblíbenou anglickou formulku začínající na fu a končící you.

Tohle prostě nevymyslíte.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Doporučujeme

25. 8. 2019 22:01
Re: A znova
pán redaktor, spadli ste z višne? Na takých dodávkach (foto 2) sa v USA jazdí bežne. A to auto s číslom 187 pod oknom je francúzsky veterán Facel Véga Facellia F2 Coupé. A je tam toho oveľa viac!!
24. 8. 2019 20:50
Američtí trapáci....
.... ať se přijedou podívat na klasický český tuningový sraz a uvidí 100x více hrůzy než na té jejich provinční akci.... A úplně největší gól je že čeští tuneři to myslí vážně.... :-! :-! :yes:
24. 8. 2019 20:43
Re: Mají festival nejhoršího ze světa aut?
Neviem, čo je horšie. Najhoršie autá alebo najhorší festival?
24. 8. 2019 20:38
tak lepsi nez
ten sraz bl*becku u jezera v rakousku
24. 8. 2019 20:05
A znova
A znova galéria s hromadou fotiek bez ladu a skladu, a samozrejme bez popisu. Ani divá sviňa nevie, čo na niektorých fotkách je. Absolútne odfláknutá robota, ani pohár vody by som za ňu autorovi nepodal.