Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart Roadster Brabus: Z extrému do extrému

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Brabus umí asi opravdu všechno, protože do Ženevy přivezl kromě ultimativní úpravy limuzíny Maybach i vylepšený top-notch Smart Roadster.

Přeplňovaný tříválec 698 cm3 po liftingu vykazuje cca 20% nárůst svalové hmoty díky novému turbodmychadlu, mezichladiči stlačeného vzduchu a přeprogramovanému motormanagementu. Výsledných 74 kW a 130 Nm zrychlí welterový sporťáček na stovku za 9,8 s, případně na výborných 195 km/h. Na těchto příjemných hodnotách má podíl hlavně výkonová hmotnost 11,2 kg/kW a upravená Soft-Touch sekvenční převodovka s posílenou spojkou.

Už tak skvělou agilitu dále vylepšuje sportovní pérování, spolupracující se 17“ třípaprskovými koly, standardní ESP a CBC (Cornering Brake Control). Pocit v interiéru zase vylepšuje sportovní třípaprskový volant, kůže s vyhříváním na sedačkách a sada hliníkových doplňků. Do sériové výbavy patří i posilovač řízení a dešťový a světelný senzor. Vzhled zase vylepšují doplňky od Brabuse – maska chladiče, přední, zadní i prahové spoilery a sportovní koncovka výfuku.

Pokud dáváte přednost klasickému Smartu fortwo, má Brabus nabídku i pro vás. Ze standardního motoru 55 kW a 110 Nm, upravený podvozek, aerodynamický kit a šestnáctipalcová litá kola designu Brabus udělají z dvoumístného „nákupního vozíku“ pěkně peprné vozítko, schopné vyvinout elektronicky omezených 150 km/h. Standardní výbava získala klimatizaci a řazení sekvenční převodovky na volantu.

Pro zajímavost uvádíme ceny u německých dealerů:

Smart roadster BRABUS: 24,950 €

Smart roadster-coupé BRABUS: 26,570 €

Smart fortwo coupé BRABUS: 18,185 €

Smart fortwo cabrio BRABUS: 20,840 €

Ladislav Čermák
Diskuze (0)