Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart svolává fortwo, namontoval do nich špatné pružiny

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Smart svolává do servisů svůj v současnosti jediný a nejmenší model. Příčinou této akce ovšem není žádná skrytá či možná vada.

Problém je nutné hledat jinde. Namísto pružin Brabus, které měly být součástí sportovního paketu, jsou totiž na 64 takto vybavených autech pružiny normální. Zákazníci, kteří si za balíček připlatili nemalou částku, aby jim autíčko lépe drželo na silnici, asi nadšeni moc nejsou. Ale náprava se chystá a výměna bude pochopitelně zdarma.

Informaci přinesl německý Spolkový úřad pro motorová vozidla (KBA - Kraftfahrt-Bundesamt), podle kterého může tento omyl vést až k poškození řízení v extrémních jízdních situacích. To je také od běžných modelů odlišné a strmější.

Koncern Daimler informuje své klienty, jejichž vozů se problém týká. Automobily opustily továrnu mezi 5. zářím minulého a 2. únorem letošního roku, nejedná se tedy o žádné „veterány“. Nahrazení patřičných částí podvozku těmi správnými provádějí značkové servisy, jak dlouho ovšem práce trvají, výrobce nesdělil.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - twistedTSD
21. 5. 2012 18:15
Re: nemecka kvalita a preciznost
Usuzuješ ze svolávačky?
Avatar - T613
21. 5. 2012 09:13
Re: nemecka kvalita a preciznost
jste si o tom vykládali ve školce, jo?
Avatar - 3_diamanty
21. 5. 2012 08:25
nemecka kvalita a preciznost
je znama uz len z rozpravok ;-) :yes:

a tym dnes uz neveria ani male deti ;-)