Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soutěž v driftování, 16. kolo: Vítěz získá Opel Astra OPC

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Televizní tým Autosalonu Prima vyhlásil soutěž v driftování. Jezdí se na okruhu v Sosnové a hlavní cenou se stane Opel Astra OPC.

Myslíte si, že dokážete správně ovládat automobil ve smyku? Že to zvládnete i s vozem, který má poháněnou přední nápravu? A chcete nakonec jeden takový i vyhrát, konkrétně Opel Astra OPC? Pokud jste na všechny tři otázky odpověděli kladně, jste ideální kandidát pro tuhle soutěž a možná i budoucí šťastný majitel vozu. A ničeho se nebojte, na zadních kolech jsou nasazené speciální návleky, takže zadní část vozu se chová jako na ledu a příď se přitom drží asfaltového povrchu. Driftovat tak bude umět opravdu každý.

Co musíte udělat?

Nejdříve navštivte webové stránky pořadu Autosalon na Primě, kde je pro vás připravené video vysvětlující celou driftovací soutěž. Z něj se dozvíte všechno podstatné.

Následně pošlete registrační SMS ve tvaru DRIFT na číslo 906 02 10. Cena SMS je 10 korun, přičemž vybráni budou soutěžící, jejichž SMS dorazí jako v pořadí 500. 1000. a 2000. - ti postoupí do dalšího kola. Soutěž běží od 1. března do 29. listopadu 2014, přičemž registrační SMS můžete posílat každý týden od soboty 8:40 do středy 23:59.

Kdo byl vylosován a postoupil do dalšího kola, to se dozvíte vždy v následujícím díle pořadu Autosalon na TV Prima. Následně se vyhlášená trojice dostaví na autodrom Sosnová u České Lípy, kde pod dohledem kamer Autosalonu a odborné poroty předvede s vozem Opel Astra OPC svoje driftařské umění.

Jak vyhrát soutěžní vůz?

Automobil Opel Astra OPC získá soutěžící, který dostane nejvíce bodů, přičemž o jejich celkovém počtu rozhodují dvě části. Tou první je hodnocení samotné jízdy ve smyku, kde může soutěžící obdržet 2 (za snahu) až 100 bodů od promotéra soutěže Aleše Síly, který driftování hodnotí v profesionálních soutěžích CDS (Czech Drift Series). Na rozdíl od klasických driftovacích soutěží se toleruje přetočení automobilu.

Týden co týden se z jízd pořídí tři videa, která se následně objeví na webu pořadu Autosalon, ale každou sobotu také na stránkách Auto.cz. Až do středy 23:59 půjde pro tato videa hlasovat. Celkový počet bodů je pak součinem bodů za jízdu děleno stem a bodů od diváků.

Například, když dostanete za jízdu 25 bodů a od diváků 10.000 bodů, tak celkový počet bodů je 10.000 x 0,25, čili 2.500 bodů. Kdo po ukončení soutěže v listopadu 2014 získá nejvíce bodů, stane se majitelem vozu Opel Astra OPC.

Přijďte si zasoutěžit a poměřit síly s ostatními - i vy máte šanci vyhrát!

16. kolo, 5. 7. 2014:

Marian Široký, 26 bodů:

Video se připravuje ...

Radek Brudovský, 15 bodů:

Video se připravuje ...

Katka Lhotanová, 2 body:

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)