Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Špionážní fotografie: Je tohle budoucí Peugeot 308 GTi?

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)

Na první pohled je tento Peugeot na špionážních fotografiích jen běžnou 308 GT na velkých kolech. Detailnější pohled však odhalí vícero nesrovnalostí.

Je možné, že to co vidíme na fotografiích je finální varianta Peugeotu 308 GTi. Vyfotografovaný vůz má totiž oproti variantě GT jiný přední nárazník, devatenáctipalcová kola, dvě velké koncovky výfuku a červené brzdiče s jinými kotouči.

Automobil vypadá stále poměrně uhlazeně a elegantně, není to nic agresivního, mohlo by se však jednat o produkční podobu modelu 308 GTi. Očekává se, že oficiálně bude vůz představen na festivalu rychlosti v Goodwoodu. Pod kapotou by měl mít pohonnou jednotku z modelu RCZ R, tedy přeplňovanou šestnáctistovku o skvělém výkonu 198 kW, která je spojena se šestistupňovým manuálem. Chybět by neměl ani samosvorný diferenciál. Necháme se tedy překvapit, zda se opravdu jedná o GTi, nám se však tato podoba vozu docela zamlouvá.

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
Avatar - trapid
8. 6. 2015 14:27
Re: Plovoucí kotouče
Tak cena by mě taky dost zajímala.
Sice předpokládám, že Starline se vyjímečně do náhrady pouštět nebude >:D , ale rozhodně máš pravdu.
Teď jsem se díval na kelly.cz a náhradu na RCZ nabízí pouze na zadek.
Na předek ani kotouče ani desky a to od žádného výrobce.
7. 6. 2015 23:48
Re: Motor
Za mokra RCZ-R trhá ruce >:D . GTi bude vzhledem k rozměrům a velikosti o fous pomalejší než RCZ. To se dá asi očekávat. I přes parametry blízké Golfu R, bude charakterem více neurvalé směrem k Fordu. Tak bych ho viděl.
Avatar - Bully_
7. 6. 2015 22:57
Re: Plovoucí kotouče
Takove kotvy uz snad budou blbovzdorne i pro hmotnostni kategorii HH :-)
O dost horsi uz to bude s cenou spotrebnich dilu na ne, i vynikajici brzdy jdou zabit levnymi aftermarket kotouci a deskami.
Avatar - woody-alien
7. 6. 2015 20:01
Re: Motor
To si řekneme za mokra... ;-) A navíc nechci předjímat, ale samotná technika z kupátka ti u hatchbacku zřejmě nezajistí tutéž jízdu. Uvidíme, každopádně 308 GTi bude zajímavej přírůstek mezi horký poklopy. :-)
7. 6. 2015 13:37
Re: Motor
Vzhledově možná ano, ale technika z RCZ-R je spíš konkurencí pro Golf R. Jen pro připomenutí, třeba na okruhu Contidrome RCZ-R nadělilo Golfu sice jen necelou sekundu, ale přesto je to cenný skalp. I když je motor jen 1.6 THP ;).