Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sportovní plug-in hybrid Peugeot 508 PSE na nových fotografiích. Začátek prodeje je za rohem!

David Bureš
Diskuze (67)

Peugeot pracuje na novém vrcholu nabídky modelu 508. Připravuje ho divize Peugeot Sport a bude to plug-in hybrid.

Peugeot nás připravuje na blížící se příchod sériové verze loňského konceptu 508 Sport Engineered, který byl prvním náznakem sportovního derivátu modelu 508. Už krátce na to vyšlo najevo, že sériové provedení chystá pro rok 2020, přičemž letos automobilka postupně zveřejňuje nové fotografie loňského konceptu, čímž naznačuje, že se sportovní 508 opravdu blíží!

Sériový automobil by měl nést přídomek PSE (Peugeot Sport Engineered) a využít techniku první prezentovanou právě v útrobách loňského konceptu. To znamená, že se sportovní 508 stane plug-in hybridem. Pod kapotou bude pracovat přeplňovaný čtyřválec 1.6 PureTech, kombinovaný hned se dvěma elektromotory, výsledkem čehož bude kombinovaný výkon 360 koní (265 kW).

Použité ústrojí není velkým překvapením, protože Skupina PSA tuto kombinaci již používá v letos uvedených plug-in hybridních SUV – Peugeot 3008 Hybrid4, Opel Grandland X Hybrid4 a DS 7 Crossback E-Tense. Jen v případě 508 PSE bude zkrátka naladěno na ještě vyšší výkon, v uvedených modelech totiž hybridní systém poskytuje výkon 221 kW.

Oproti výchozímu modelu se 508 Peugeot Sport Engineered odliší také svým sportovnějším vzhledem. Přijde však o kamufláž konceptu, stejně jako o originální ploutvičky u zadních oken, které byly prý moc výrazné. Vedle fastbacku se každopádně hovoří o příchodu kombíku.

Silné pohonné ústrojí samozřejmě doplní také modifikovaný podvozek, aby auto takovou sílu zvládlo. Koncept měl třeba sníženou světlost a širší rozchod kol (o 24 mm vpředu a 12 mm vzadu), stejně jako výkonnější brzdový systém. Lepší brzdy určitě dostane i sériové auto, šéf divize Peugeot Sport François Wales již dříve přiznal, že budou převzaty z modelu 308 GTi.

Peugeot 508 PSE se podle dřívějších zpráv k prvním zákazníkům dostane v říjnu 2020 s tím, že bude poměrně raritním vozem. Šéf značky Jean-Philippe Imparato přiznal, že postaveno bude jen nějakých 1.000 až 2.000 exemplářů tohoto modelu.

Jeho prodejní úspěch přitom bude klíčový pro další rozvoj označení PSE – pokud se stane hitem, jistě se dočkáme dalších sériových aut z dílny Peugeot Sport, která se místo vývoje speciálů pro rallyecrossový šampionát zaměřila právě na vývoj sériových aut. Všechny z nich by přitom byly nějakým způsobem elektrifikované, takový je zkrátka plán automobilky.              

 Koncept byl podle Imparata přijat veřejností pozitivně, což se projevilo i na konkrétních objednávkách, jenže letošní krize způsobená pandemií koronaviru může další zájem silně ovlivnit. Příjem objednávek totiž značka měla na domácím trhu spustit v březnu. Tak se nechme překvapit, jak to ještě s 508 PSE bude...

David Bureš
Diskuze (67)

Doporučujeme

Avatar - xxc
9. 4. 2020 21:49
Re: Místo normálního motoru
A to ste este neskusali dostat dotaciu na elektromobil, kolko nervov len na toto treba :-)
9. 4. 2020 18:51
Re: Hmm....
Tiez nechapem preço to nevyhodili von,kedze v tej 308 by mi ten hybrid dal najvacsi zmysel.
Co sa tyka trhu a predajnosti 508 hybrid,tak to bude podla mna predajny prepadak..jedine snad vo Francuzsku budu ake take predaje kvoli ich patriotizmu voci francuzskym znackam.
Avatar - wakantanka
9. 4. 2020 17:30
Re: Re: Re: Místo normálního motoru
Však ten hybrid už mali dávno vymyslený viď 308 R a osekaný použijú durch celou ponukou koncernu. A čo s tou váhou toho 6 valca čo by musel byť vpredu naprieč?
Avatar - kari.laz
9. 4. 2020 13:42
Re: Re: Místo normálního motoru
Hybrid taky museli nejdřív "vymyslet" Ale ten je s požehnáním mechových hlav, kdežto V6 by byl těžce trnem v oku
Avatar - kari.laz
9. 4. 2020 13:38
Re: Hmm....
Tak to mě by se tohle autíčko zamlouvalo více než dost a ani by mi nevadil tříválec v tomto případě :D