Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photo: Bude nový yeti jen VW Tiguan s jinou přídí?

David Bureš
Druhá generace yetiho by svojí technikou měla vycházet z VW Tiguan. Oba koncernoví sourozenci by mohli být podobní také svým vzhledem.

Škoda Auto vyhlásila expanzi v kategorii SUV. Nyní se zaměřuje především na premiéru velkého modelu kodiaq, která se odehraje v druhé polovině roku. To ale není jediný připravovaný projekt v tomto segmentu, v Mladé Boleslavi se pracuje také na novém yetim. A špionážní fotografové podle všeho již zachytili jeho prototyp.

Zachycený automobil je jednoduše nový Volkswagen Tiguan, který je však doplněn o příď nápadně podobnou té z chystanému kodiaqu. Podle našeho názoru by se tedy mohlo jednat o testovací mulu nebo prototyp chystané Škody Yeti. Ta bude totiž podle všeho postavena na modulární architektuře MQB, kterou najdeme již v útrobách tiguanu.

Když jsme však oslovili zástupce Škody s dotazem, zda se jedná o prototyp nového yetiho, dorazila záporná odpověď. „Je to určitě koncernové auto, ale nikoliv škoda,“ tvrdí tiskový mluvčí Škody Auto Vítězslav Pelc.

V tuto chvíli tak můžeme konstatovat pouze to, že si zatím musíme počkat na to, jak nový yeti bude vypadat a jak moc bude blízký tiguanu. Jestli se skutečně přiblíží volkswagenu, bude to poněkud překvapivé, protože se dosud spekulovalo spíše o tvarové blízkosti se Seatem Ateca. SUV španělské značky se totiž vyrábí v Kvasinách, kde se bude produkovat i příští yeti.

Volkswagen musí následkem emisního skandálu šetřit, a tak je možné, že sesterská auta jednotlivých koncernových značek budou bližší než dosud. Pro Škodu by navíc automobil nápadně blízký volkswagenu nebyl ničím novým. Vždyť nakonec nerealizovaná druhá generace roomsteru měla být jen převlečeným Volkswagenem Caddy. První novodobý superb byl pak vlastně jen natažený passat. Tato koncernová spolupráce fungovala ale i naopak – Škoda Felicia Pick-Up se na vybraných trzích prodávala jako Volkswagen Caddy.

David Bureš