Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Audi Q5-další SUV se představí v roce 2008

Ondřej Láník
Diskuze (47)
V roce 2008 by se měl na trh dostat nový menší model Q5. Automobil namířený proti BMW X3 a připravovanému Mercedesu GLK bude výrazně delší (až 4,7 m).

Úspěch bratislavského Audi Q7 bude mít pokračování. V roce 2008 by se měl na trh dostat nový menší model Q5. Automobil namířený proti BMW X3 a připravovanému Mercedesu GLK bude výrazně delší (až 4,7 m). Technicky má být blízký osobním řadám A4 a A6, ale také volkswagenu Touareg. Pod kapotu se musí vejít až osmiválcové motory, které jsou prestižní nutností na hlavním americkém trhu. Vpředu podélně uložené agregáty budou kombinovány s klasickým pohonem všech kol quattro.

Výroba nového vozu byla již oficiálně potvrzena. Na konci června šéf Audi AG Martin Winterkorn po zasedání představenstva prohlásil: "Rozhodnutí vyrábět Q5 v Německu ukazuje, jaký potenciál tato země jako producent automobilů dnes má. Jsme velmi rádi, že Audi Q5 bude vyráběno v Ingolstadtu."

Na snímcích našich kolegů jsou testovací vozy oděné do karoserií Audi A4 Avant, ve fotogalerii naleznete také počítačově upravený snímek možné podoby budoucího modelu.

Ondřej Láník
Diskuze (47)
Avatar - Pjenkava
3. 10. 2006 15:13
To je Audi A4 Allroad
Jaký Q5? To má přece držku z modelu A4... Kdyby to bylo A4 Allroad, tak to by byíla paráda. Prodávalo by se to minimálně stejně úspěšně jako A6 Allroad a byla by to smrtící konkurence pro Volvo V50 a pro BMW X3. Audi je moje nejoblíbenějš značka, tak ať si to neposere...
24. 9. 2006 13:16
Re: QUEEN 5
:-) :-)
24. 9. 2006 13:16
Re: QUEEN 5
:-) Jo... :yes:
24. 9. 2006 10:49
Re: QUEEN 5
:yes: :-) Dobrej mix ;-) Možná jsi příliš přísný na A6 combi (byť musím velmi ocenit tvůj pozorovací talent)... já její křivky vnímám pozitivně. Budu přemýšlet o tvých myšlénkách... cením tvůj příspěvek :yes:
23. 9. 2006 23:49
Re: QUEEN 5
QUEEN 5 jsi ještě neviděl, tak neplač před cizí garáží :-) OZZY, já mám velké pochopení, pro jednodušší přispěvatele, které tu dokonale reprezentuješ ty. Ale, možná by ses mohl trochu méně přestat starat o mé příspěvky, o to víc pak o auta. Mimochodem... sleduji tě již několik měsíců, a zásadně píšeš tak jako teď - to jest, že napadáš kolegu za jeho text, aniž bys napsal něco k autu, či k autům obecně. Nečetl jsem tu od tebe jedinou souvislou větu, která by v sobě skrývala zárodek myšlénky o nějakém autu. Tak to zkus. Třeba teď hned. Ani nevíš, jak se těším (a jistě nejsem sám) až napíšeš něco o autech, která ceníš ty. Něco k zapamatování... Tak, čekám, OZZY.