Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Audi TT RS-lov na Caymana začíná

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Audi se připravuje na dobrodružnou výpravu. Nové kupé TT dostane vrcholnou verzi s názvem TT RS, která bude mít za úkol znepříjemňovat život na trhu malým kupé Porsche Cayman.

Nejdravějším ze všech modelů řady TT bude model RS. Jeho síla spočívá v novém pětiválci o objemu 2,5 l, kterým se automobilka vrací po více než desetiletí k dříve často používané konfiguraci válců. Tentokrát bude motor obsluhován dvěma sekvenčně uspořádanými turbodmychadly, což se odrazí na tvaru i absolutní výši křivky točivého momentu. Nejvyšší výkon by se měl pohybovat v oblastech mezi 250 a 260 kW.

Audi nasadí tu nejlepší techniku, jakou dnes má a tak není pochyb o zařazení pohonu všech kol, šestistupňové ručně řazené nebo automatizované převodovce DSG se dvěma spojkami. Očekáván je také příchod motoru 3,6 V6, který by měl nahradit menší šestiválec 3,2 V6 - současný vrchol modelové řady.

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Avatar - donPedro
1. 11. 2006 17:40
Zas další MSX
No nevím jak to kdo má, ale s tímhle bych já teda lovit nešel, ani kajmany, ani kočky - bál bych se že bych chyt kocoura, a na ty já vážně nejsem. Ale kdo chce kam ... Tož tak.
1. 11. 2006 11:07
Re: necekal jsem nic
souhlas, to auto se mi vubec nelibi, hlavne zadni partie mi prijde jaksi strazena. :no: