Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Kia Soul jde do výroby (další fotografie)

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Studie SUV Kia Soul prezentovaná poprvé v Detroitu v lednu 2006 se dočká sériové výroby. Základní koncepce sériového modelu se od konceptu neliší, což potvrzují první špionážní snímky z testů.

Kia se před dvěma roky v Detroitu prezentovala studií s názvem Soul, na které spolupracovalo kalifornské a domácí studio korejské automobilky. V lednu 2006 jsme ještě psali, že Kia Soul není předzvěstí žádného konkrétního modelu, ale mezitím se mnohé změnilo a automobilka sama potvrdila, že model půjde v pozměněné podobě do výroby.

Podle snímků z USA to vypadá, že Soul bude dalším automobilem na světovém trhu, který bude mít zatmavené A a B-sloupky, což by mohlo mrzet Saab, Suzuki i Škodu, které stejný prvek používají již nyní. Novinka bude směřovat do pestré kategorie crossoverů, i když teď to vypadá, že Soul bude patřit k těm v terénu schopnějším.

Studie měla pod kapotou motor 2,0 kombinovaný s automatickou převodovkou, ale pokud by se model dostal do Evropy, bude pohon jistě obstarávat také některý z moderních turbodieselů.

Ondřej Láník
Diskuze (21)
29. 8. 2007 22:32
Re: Dobrý
:yes: koukni nahoru, dal jsem tam odkazy. Za sebe bych si hodně přál, aby tomu udělali evropskou verzi - stejně Kie i Hyundaii momentálně chybí nástupce Matrixu a malou 4WD taky nemají.
29. 8. 2007 22:21
Re: nevyhnutelně vpřed
Díky :yes: , snažím se sem dávat pokud možno doplňující info a fakta. - Pro představu o velikosti jsou fajn tyhle veselé obrázky s fešandami z Autoshow v Busanu z loňska [odkaz]
Jinak technické údaje jsou obvykle nejkompletnější na Concept Cars: [odkaz]
Přeju příjemnou zábavu :-)
Avatar - delphino
29. 8. 2007 15:51
Re: nevyhnutelně vpřed
já bych si to představoval jako určitou alternativu Nissanu Quashkay (fakt nevím jak se to přesně píše). taky si na vzhled bere prvky SUV ale nehraje si na to, že by měl terénní schopnosti, spíše jen dobrý prostor a ne jen klidný design MPV.
28. 8. 2007 15:59
Nikdo se neopici,mozna jen inspiruje.....
...ale to zde take ne.Proste vezmeme to tak,ze aut je na svete mnoho a mnoho a poradnych designeru uz mnoho a mnoho neni.proto se obcas stane(vyjma Cinu),ze se auta ktera se vyvijela hodne tisicu kilometru od sebe se tak trochu podobaji.Nejdrive na mne tato studie pusobila jako dalsi vuz do Japonska pro tamni velice oblibeny trh 0,6litru.pote(po shlednuti nekolika fotek)to skutecne vypadalo,jako takovy konkurent Skode yeti(trochu se i podoba).Jinak,ta fotka zboku na mne pusobi nasledovne:pred.cast napr.Citroen C-crosser,o trochu vzadejc napr.skoda fabia a a vzadu Roomster jako studie ;-)
21. 8. 2007 18:46
Re: Sazka
:yes: :yes: :yes: Ano tos me SKUTECNE usadil >:D Jenom nevim, jsetli se ti pulka prispivajicich nesmeje a druha te nelituje ;-) Roomster je prekombinovany slepenec a rozhodne neni vyvazeny. Spis bych rekl, ze je i trochu neprakticky kvuli designu (nizke celni sklo) Koncept byl zajimavy, ale seriovka je o nicem... PS A taky kopiruje, jestli te to zajima, napriklad Fiat Ecobasic ;-) - jenze tak se niceho nedobreres. Nektera auta jsou si proste podobna, ale to neznamena, ze nekdo od nekoho nutne kopiruje... K tvym fuj XY se pripojovat nebudu. Snad z toho vyrostes ;-)