Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz GL (X166) - Více pohodlí, méně terénu

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Ani Mercedes-Benz se nevzdává movitých zákazníků, kteří chtějí opravdu velká auta s alespoň nějakými terénními ambicemi.

I když to ještě před několika měsíci podle mnoha médií vypadalo, že kategorie velkých SUV je definitivně mrtvá, jistá skupina zákazníků, kteří taková auta chtějí, stále existuje. A není při tom tajemstvím, že jsou to právě Američané, kdo automobily tohoto typu nakupují v největším množství. Na takovou poptávku umí reagovat jen ti nejsilnější, kam se koncern Daimler rozhodně chce počítat.

Nástupce Full-Size-SUV řady GL je vyvíjen tak, aby se začátkem roku 2012 mohl objevit na točnách velkých amerických autosalonů a krátce na to vyrazil do prodejen.

Vizuálně se nový projekt (X166) nebude od současné generace příliš lišit. Pětimetrové SUV s výrazně hranatou karoserií a obrovským plnohodnotně sedmimístným interiérem bude patřit k největším osobním automobilům na trhu.

Technicky jde o derivát platformy menšího Mercedesu ML nové generace (W166). GL dostane prodloužený rozvor, ale pravděpodobně stejné šestiválcové a osmiválcové motory, které již značka začala představovat ve velkých kupé CL.

Charakterová proměna od terénního vozu (třída G) k SUV (GL, GLK) pokračuje. Velký Mercedes-Benz má být o poznání komfortnější na silnici a o něco méně uzpůsobený pro jízdu v opravdovém terénu, na které největší zákaznické skupině (USA) příliš nezáleží.

Ondřej Láník
Diskuze (14)
30. 7. 2010 14:46
Re: Ha
zvlastni, protoze do vyhledavace jsem dal mercedes GL 2012 a potom prohliazel fotky a nasel tam tohle, takze nevim...
26. 7. 2010 21:14
Re: GL - nuda na entou
Barva MB je černá, nebo stříbrná. Ostatní je okrajové.
Avatar - positivemind
26. 7. 2010 20:41
Re: GL - nuda na entou
Černá je na tom autě nuda, hnus. Stejně jako bílá - tomuhle autu sedí jiné metalízy. Pak to vypadá mnohem lépe :yes:
26. 7. 2010 19:53
Re: Ha
V popisku je M class
26. 7. 2010 19:49
Re: gl
Hlavně by mě zajímalo, co je na "jeho" GL tak dramatickýho oproti jiným.