Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz GLA dorazí s technikou třídy A

David Bureš
Diskuze (6)
Chystané kompaktní SUV se bude vyrábět v německém Rastattu.

Špionážní fotografové opět zachytili během jízdních zkoušek chystané kompaktní SUV z dílny Mercedesu-Benz, které se s největší pravděpodobností bude prodávat s označením GLA. Auto je aktuálně testováno v zimních podmínkách.

Automobil se tvarově bude podobat aktuální třídě A, samozřejmostí však bude vyšší karoserie. Mohutná maska chladiče naváže na aktuální designový trend značky. Kompaktní Mercedesy mají lákat hlavně mladé zákazníky, očekávat tak můžeme dynamické tvary.

Auto bude využívat platformu MFA tak jako stávající třída A, třída B a chystaný sedan CLA. Pátým kompaktním modelem s touto platformou bude patrně stylové kombi, dosud označované jako CLC Shooting Brake.

Nabídka motorů pro GLA má být takřka shodná s třídami A a B. Dá se předpokládat, že v prodeji bude také verze s pohonem všech kol.

Název GLA ještě nebyl automobilkou potvrzen. S ohledem na chystanou úpravu názvů modelů značky by se však měl vůz jmenovat právě takto. GL má připomínat, že se jedná o SUV, písmeno A má poukázat na to, že auto je (relativně) malé. Dříve se spekulovalo také o použití označení BLK či GLC.

Prodej kompaktního SUV s trojcípou hvězdou na kapotě začne v Evropě patrně ještě před koncem roku 2013, nebo na začátku roku 2014.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - Ham.
7. 12. 2012 13:22
Re: Potrebujou
Jj, máš pravdu, článek jsem nečetl, viděl jsem jen Mahindra a protože se o ní v minulosti mluvilo tak jsem dál nekoukal.
Avatar - MarTin1
7. 12. 2012 12:32
Re: Potrebujou
Hame, tentokrát se i mistr tesař utnul >:D >:D Kupuje ho investindustrial, které má v zádech Daimler potažmo AMG
Avatar - MarTin1
7. 12. 2012 12:31
Re: Potrebujou
Samozřejmě, jsem *... měl jsem otevřený okno na Daimler se zbavuje podílu v EADS.... takže to má patřit tam...
takže můj původní příspěvek sem vlastně nepatří
7. 12. 2012 11:44
Re: Potrebujou
Clanok, ktory si vlozil, hovori nieco uplne ine a potvrdzuje skor slova MarTina1 ;-)
Avatar - Ham.
7. 12. 2012 10:07
Re: Potrebujou
To těžko, ten už kupuje Mahindra
[odkaz]