Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz SLC - Super Sports Car - bližší pohled

Ondřej Láník
Diskuze (44)
S koncem partnerství Mercedesu a McLarenu se tradiční německá automobilka pustila do vývoje příštích sportovních modelů. Prvním výsledkem bude model SLC.

První prototypy se na veřejnosti objevily před několika týdny ve Španělsku. Dnešní fotografie už byly ze zámoří, ale z poměrně velké vzdálenosti. Nové SLC bylo převezeno do Death Valley, kde právě vrcholí sezóna vysokoteplotních testů.

Čerstvé fotografie z USA ukazují mulu, která zřejmě využívá karosářské díly z Dodge Viper. Až komicky působící proporce - dlouhá příď a plochá kapota, ale jen malá a krátká záď - se asi ještě změní, než se dočkáme definitivní podoby vozu. Záď jednoznačně není definitivní, ale co přesně vidíme vpředu už tak jasné není. Je docela možné, že přední nárazník a silueta masky jsou již tvarovány stejně jako na produkčním voze.

Technici podle našeho zdroje nyní testují podvozkovou platformu, takže design nebo aerodynamika karoserie nehrají v této fázi zásadní roli.

Orientační měření na prototypu zaparkovaném přes noc v poušti ukázala, že rozvor činí asi 2690 mm, což je jen o 10 cm méně než u SLR McLarenu. Padají tím spekulace o tom, že by SLC měl být výrazně menším vozem než SLR. Nové poznatky již také přinesly teorie o novém kupé od Maybachu, ale to je asi přeci jen už příliš velké sci-fi.

Nový Mercedes-Benz SLC bude vycházet z roadsteru SL, bude mít klasické uspořádání s motorem vpředu a pohonem zadních kol. Podobně jako SLR bude i SLC mít pod kapotou osmiválec od AMG o výkonu přes 500 kW. Dveře budou mít opět křídlovou konstrukci. Výroba bude omezena na malé série, jako v případě McLarenu SLR.

Ondřej Láník
Diskuze (44)
25. 8. 2007 00:34
Jakej mercedes?
Vzdyt je to Dodge, to si toho nikdo nevsimnul? :-) Cist clanek? Proc? Kdyz nemam co rict, clanek mi nepomuze. :-) :-) :-)
Avatar - da_b0mb
24. 8. 2007 17:35
Re: JEZIIISI
jo a jako doprovodny vozidlo si vzali Mercedes-Benz G... :yes:
24. 8. 2007 17:23
Re: Zmije
třeba proto, že výrobce se jmenuje DaimlerChrysler
Avatar - da_b0mb
24. 8. 2007 17:18
Re: A proč ne MB?
Uz nekolikrat tu byly spy photos, na kterych automobilka pro maskovani pouzila kastle jine znacky...tusim ze tenkrat to byla kastle z nejakyho Opela
Avatar - da_b0mb
24. 8. 2007 17:12
Oh my god
Prectete si aspon ten clanek driv nez tady zacnete plodit ty nesmysly. Asi si to redakce nevycucala z prstu ze se jedna o MB...nehlede na to ze ta kastle vubec nelicuje,puvodni bocni vyvedeni koncovek jako to mel Viper neni na bocich ale klasicky vzadu...a to ze by Dodge delal novej sportak??? Myslim,ze bude stacit novej Challenger