Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz Sport Coupé nakonec dostane nástupce

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Norská zima je na rozdíl od té středoevropské i letos opravdová a tak stuttgartský tým vyrazil na sever s novým třídveřovým Mercedesem třídy C. Na první pohled se mnoho nemění, ale pod kamufláží se ukrývá zcela nové Sport Coupé s rysy nové třídy C.

Krátké céčko hraje sice v prodeji třídy C menší roli, ale nemít proti malým kupé BMW 1 nebo sportovnějším provedením Audi A3 žádného zástupce by si třícípá hvězda asi nemohla dovolit. Nástupce současného provedení se připravuje na uvedení na trh v příštím roce. V nedávné době vládly pochybnosti o tom, zda tato karosářská verze vůbec dostane následníka, ale Dieter Zetsche nakonec dal třídveřové karoserii zelenou.

Technika zůstává totožná se současnou generací Sport Coupé, design je však zcela v duchu nových sedanů. Zůstává také pro kupé netypické provedení karoserie s krátkou zádí ve stylu klasického hatchbacku.

Motorová nabídka se skládá ze známých čtyřválců a šestiválců prodávaných pod označením C180, C200, C230, C350, C200 CDI a C220 CDI. Novinkou by se mohl stát šestiválec C280.

Ondřej Láník
Diskuze (8)