Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz třídy C (2014)

Jiří Červenka
Diskuze (27)
Daimler už podrobuje novou generaci svého sedanu střední třídy jízdním zkouškám v Evropě.

Současná třída C s kódovým označením W204 rozhodně nemá doslouženo – vždyť její nejnovější motorizace, přeplňovaný benzínový čtyřválec 1,6 l, teprve vstupuje na evropské trhy. Na Severní smyčce Nürburgringu se ale v rámci nedávných industry pool testovacích dní proháněl důkladně zamaskovaný prototyp, který podle našeho zdroje ukrývá techniku budoucí třídy C.

Špionážní fotograf si všiml, že technici koncernu Daimler si dali neobyčejně záležet, aby skryli každý náznak stylingu testovaného vozu. „Tvar panelu kryjícího příď naznačuje, že tato část může být oválnější než u předchůdce,” napsal nám. „Z toho, co bylo vidět ze světlometů, lze soudit náznaky stylingu nového CLS. Jsou vyšší a širší než u současné třídy C a zabíhají až do boků.“

O technických specifikacích není v tuto chvíli nic konkrétního známo. Některé zahraniční prameny uvádějí, že budoucí třída C nenabídne žádný šestiválec, zatímco jiné zmiňují vývoj zážehového tříválcového motoru. Podle našeho zdroje však není ani jedno příliš pravděpodobné. Naopak téměř jistá je údajně nabídka hybridů, a to jak benzín-elektrických, tak diesel-elektrických.

Budoucí Mercedes-Benz třídy C bude veřejně představen patrně ve druhé polovině roku 2013 a prodávat se začne o dalších několik měsíců později jako modelový rok 2014.

Jiří Červenka
Diskuze (27)
Avatar - Machýrek
28. 8. 2012 15:03
Re: novy kral na obzore
:yes:
28. 8. 2012 09:39
Re: novy kral na obzore
Neviem ja sa na otcovu nemozem stazovat,co sa tyka spolahlivosti a to je kus po dvoch tazkych autonehodach(prva este pred kupou cca 45 000km potom bola opravena a kupili ju otec,potom cca v 70 000km otcova nehoda z nepozornosti),akurat odisla prevodovka v 100tkm ale to mohla sposobit bud ta nehoda alebo tolkokrat prizvukovane ze tam treba po 50 000km vymenit olej v prevodovke,co mi otec nechcel verit ze to nevdrzi,a aj je to trosku casovo narocnejsie a nerobia to vsade,no aspon poucenie,teraz sa meni olej uz vo vsetkych automatoch u nas :D.teraz ma auto uz 170 000km bez problemu.Teda zabudol som na comon-rail ten bol meneny cely ale to kvoli nafte ktora sa po rozbore ukazala ze stou normovanou nema vela spolocneho :(.
Inac model 123Ad r.v.:2009
28. 8. 2012 09:15
crash
Snad to nové Céčko zvládne i ten nárazový test s 25% přesahem, nebo snad budem zanedlouho všichni jezdit jen ve Volvu??? >:-[]
Avatar - pario
28. 8. 2012 08:26
Re: novy kral na obzore
Ruský vliv - Mig 35 :yes:
28. 8. 2012 07:39
Re: novy kral na obzore
Tady je velice výrazný ruský vliv podle mně. Tam je taky Mercedes "nejvíc". A dalších, u kterých je mergl král jsou světší a opálení.