Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy photos: nová Honda CR-V

Libor Zezulka
Diskuze (10)
Na autosalonu v New Yorku Honda představila nový crossover Acura RDX, nyní se zaměřila na sesterský model Honda CR-V.

Na autosalonu v New Yorku Honda představila nový crossover Acura RDX. Zatímco tedy novou Acuru zná celý svět, nová generace jejího sesterského modelu CR-V se v tajnosti testuje v Austrálii. Špionážní fotografie ukazují, že oba vozy si budou velikostně podobné, což má na svědomí společná platforma.

Nová Honda CR-V, s jejíž současnou generací slaví japonská automobilka úspěch, nezapře podobnost s Acurou ani co se týče tvarů, již na zamaskovaném prototypu ovšem můžeme najít četné rozdíly. Odlišně pojatá, trochu méně sportovní bude u nového CR-V zadní část, fotografie také ukazují, že ze zadních dveří zmizí rezervní kolo, což bude docela velká změna.

Zepředu se novou Hondu CR-V zatím vyfotografovat nepodařilo, ve srovnání se současným modelem, a snímky tomu napovídají, bude údajně podstatně dynamičtější. Pod kapotou se počítá mimo jiné se zážehovým čtyřválcem 2.4 litru a výkonem okolo 125 kW. Přeplňované jednotky z Acury RDX se ale v novém CR-V nedočkáme.

V interiéru bude připraveno pět míst ve dvou řadách sedadel, proti současnému modelu se mírně zmenší délka a výška, ale zvětší šířka.

Libor Zezulka
Diskuze (10)